Het laatste nieuws en meer...

Cornish pasty recept

26 februari 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Maak je eigen Cornish pasty, een heerlijke halfronde pastei! Wanneer je eenmaal het deeg klaar hebt kan je alle kanten op met de vulling. Zo heb ik ooit in Cornwall zelfs pasties gegeten met mozzarella en chorizo! Ik hou het nu traditioneel met de twee vullingen die ik hier ter inspiratie heb neergezet, maar laat je vooral niet beperken ;-)

Homemade hoisinsaus

19 februari 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Hoe leuk is het om je eigen hoisinsaus te maken en altijd in huis te hebben? De saus wordt veel gebruikt in Aziatische marinades en staat vaak als smaakmaker vermeld in recepten van supermarkten en op blogs. In kant en klare hoisinsaus zitten aardig wat hulpstoffen en E-nummers. Deze hoisin maak je zelf met miso, een gefermenteerde pasta van sojabonen.

Valentijn red velvet cake

12 februari 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Verwen jouw Valentijn met een heerlijke red velvet cake! Niet alleen een plaatje om te zien, maar ook smeuïg, luchtig en fris tegelijk. En liefde gaat zoals je weet...door de maag ;)

Appelcompote met vanille

5 februari 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Met appelcompote win je vele harten aan tafel! Met name van kleine eters, maar stiekem maak je er de grote eters ook blij mee :-). Mijn recept is makkelijk om te maken en door het gebruik van steranijs en vanillestok krijgt de compote lekker veel smaak!

Uienmarmelade met rode wijn

29 januari 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Deze uienmarmelade is super eenvoudig om te maken en heerlijk bij een kaasplankje ‘s avonds voor de buis, op een broodje bij de lunch of bij een stamppot.

Toscaanse ribollita

22 januari 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Ribollita! Een prachtige naam voor een prachtige winterse maaltijdsoep uit Toscane. Traditioneel bereid met oud brood en cavolo nero, kent deze soep veel verschillende recepten en verschijningsvormen.

Rijk gevulde vegan bonenchili

15 januari 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Boordevol smaak, supergezond en met een warme twist door de cacao, is deze rijk gevulde vegan bonenchili. Heerlijk met tortilla’s, komkommer en guacamole, of met volkoren rijst en frisse zoetzuur.

Orzo met spinazie en cherrytomaatjes (voor kids)

8 januari 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Eenvoudig te bereiden en ideaal voor kinderen is dit vegetarische pastagerecht. Orzo is een rijstvormige pasta – gemaakt van harde tarwe gemalen tot griesmeel (wat ook de basis is voor couscous en bulgur) – die vrij stevig is en goed vult. De verse bladspinazie en cherrytomaatjes zorgen voor een kleurrijk en gezond geheel. Ik maak het af met geroosterde amandelen en Parmezaanse kaas, zo wordt het gerecht heerlijk smeuïg. En hier smullen niet alleen de kids bij mij thuis van ;-)

Tips voor restjes van het kerstdiner

26 december 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Kerst is bijna voorbij en vaak houd je dan wat eten over. Zonde om weg te gooien, dus hierbij een aantal suggesties om hier wat lekkers van te maken!

Passende wijnen bij mijn kerstmenu

17 december 2020

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

   Reacties

Omdat ik elk jaar leuke reacties krijg op het wijnadvies bij mijn kerstdiner, twijfelde ik geen moment toen onze nieuwe buurman Bolomey wijnimport bleek te zijn. Meteen heb ik David Bolomey gevraagd om de wijnsuggesties te verzorgen dit jaar.

Items 11 tot 20 van 125

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 13