Baklava
Vandaag is het weer zover, Eid-al-Fitr. Het einde van de vastenmaand Ramadan en het begin van het Suikerfeest. Ter gelegenheid van dit feest deel ik graag een klassiek recept ik van de vader van mijn collega Naiem: Baklava.
Recept - creëer je eigen Poké Bowl
Poké (spreek uit Pokay) Bowl is een traditioneel Hawaiiaans gerecht met vis, rijst en groenten. Maak eens je eigen Poké Bowl, met jouw favoriete ingrediënten en restjes uit je koelkast. Ideaal om tijdens een mooie dag van te genieten op je balkon!
Bloemkool couscous salade
Ook zo’n zin in de zomer? Maak dan alvast deze frisse salade en dan doen we alsof de mussen van het dak vallen :)
Lekker als lunchgerecht, of ‘s avonds met een stukje vlees, vis, feta of met een extra portie linzen.
Surinaams zuurgoed
Surinaams zuur of zuurgoed kan niet ontbreken bij Surinaamse gerechten. Makkelijk om eens zelf te maken en goed te bewaren. Erg lekker bij nasi, bami, roti, maar ook een goede smaakvriend bij Hollandse stamp of broodje bal.
En die pot staat heel gezellig op tafel ;)
Arancini balletjes
Net zo lekker als een bitterbal, maar dan gemaakt van risotto. Arancini heten ze officieel en deze knapperige balletjes met smeuïge vulling smaken heerlijk bij de borrel of als bijgerecht bij een stukje vis of vlees. Je bent even bezig, maar dan heb je ook een prachtig resultaat!
Wortelhummus
Wortelhummus smaakt goed bij platbrood, een salade, op een broodje met geroosterde groenten of als dip voor rauwe stukjes groenten.
Carrot Cake
Deze carrot cake is inmiddels een klassieker in de keuken. Naast wortel, voeg ik tevens walnoten en een vleugje kokos toe. Met een frisse limoentopping. Mmm…
Brownie met walnoot
Geïnspireerd op een recept uit ‘Hoe word ik een goddelijke huisvrouw’ van Nigella Lawson. Met recht een goddelijke brownie. Tast toe!
Alvast genieten van zomerfruit met deze trifle
Alvast genieten van zomers fruit met dit decadente dessert. Ideaal om in het weekend te maken, niet heel ingewikkeld en met een stel mooie glazen tover je iets prachtigs op tafel :-)
Groene asperges met mimosa en krokante toast
Bij mimosa denk je eerder aan het drankje dan aan ei maar eigenlijk is het geen van beide. In plaats van alcohol krijg je in dit gerecht een “crumble” van ei die net zoals het drankje vernoemd is naar de gele bloemetjes van de Mimosaplant. Zelf vindt ik crostini’s erg lekker bij dit gerecht.