Skip to content

Blog

Arancini balletjes

16 april 2021 Marleen Keuken geheimen

Net zo lekker als een bitterbal, maar dan gemaakt van risotto. Arancini heten ze officieel en deze knapperige balletjes met smeuïge vulling smaken heerlijk bij de borrel of als bijgerecht bij een stukje vis of vlees. Je bent even bezig, maar dan heb je ook een prachtig resultaat!

Lees verder...

Wortelhummus

9 april 2021 Marleen Keuken geheimen

Wortelhummus smaakt goed bij platbrood, een salade, op een broodje met geroosterde groenten of als dip voor rauwe stukjes groenten.

Lees verder...

Carrot Cake

9 april 2021 Marleen Keuken geheimen

Deze carrot cake is inmiddels een klassieker in de keuken. Naast wortel, voeg ik tevens walnoten en een vleugje kokos toe. Met een frisse limoentopping. Mmm…

Lees verder...

Brownie met walnoot

4 april 2021 Marleen Keuken geheimen

Geïnspireerd op een recept uit ‘Hoe word ik een goddelijke huisvrouw’ van Nigella Lawson. Met recht een goddelijke brownie. Tast toe!

Lees verder...

Alvast genieten van zomerfruit met deze trifle

2 april 2021 Marleen Keuken geheimen

Alvast genieten van zomers fruit met dit decadente dessert. Ideaal om in het weekend te maken, niet heel ingewikkeld en met een stel mooie glazen tover je iets prachtigs op tafel :-)

Lees verder...

Groene asperges met mimosa en krokante toast

26 maart 2021 Marleen Keuken geheimen

Bij mimosa denk je eerder aan het drankje dan aan ei maar eigenlijk is het geen van beide. In plaats van alcohol krijg je in dit gerecht een “crumble” van ei die net zoals het drankje vernoemd is naar de gele bloemetjes van de Mimosaplant. Zelf vindt ik crostini’s erg lekker bij dit gerecht.

Lees verder...

Frisse doperwtensoep

19 maart 2021 Marleen Keuken geheimen

Munt is volop te krijgen nu en dé smaakmaker van deze lekker frisse knalgroene soep.

Zowel koud als warm te eten, dus afhankelijk van het weer maak je je keuze!

Lees verder...

Vleesvervangers op een rij

12 maart 2021 Marleen Keuken geheimen

Een dagje geen vlees is met een beetje creativiteit gemakkelijk te koken en leuk ter variatie. Wat dacht je van deze eiwitrijke lekkernijen:

Lees verder...

Spicy appelchutney

5 maart 2021 Marleen Keuken geheimen

Verrassend lekker is deze spicy appelchutney en veelzijdig te gebruiken! Op een broodje met kaas, bij de borrel, bij Indiase gerechten of naast je gehaktbal bij de stamppot; deze chutney smaakt echt overal lekker bij en pimpt je bordje to the max :)

Lees verder...

Homemade hoisinsaus

19 februari 2021 Marleen Keuken geheimen

Hoe leuk is het om je eigen hoisinsaus te maken en altijd in huis te hebben? De saus wordt veel gebruikt in Aziatische marinades en staat vaak als smaakmaker vermeld in recepten van supermarkten en op blogs. In kant en klare hoisinsaus zitten aardig wat hulpstoffen en E-nummers. Deze hoisin maak je zelf met miso, een gefermenteerde pasta van sojabonen.

Lees verder...
Items 31 tot 40 van 147