Skip to content

Blog

Pasta salade

Een ideaal zomers recept om restjes uit je voorraadkast en koelkast mee op te maken: pasta salade!

Je kan mijn recept volgen of zelf vanalles combineren. Zorg naast de pasta voor deze vier ingrediënten in je salade en je bent verzekerd van een hoop ooh's en aah’s aan tafel: 

  1. groenten (komkommer, tomaat, rauwe paprika, en/of geroosterde groenten)
  2. zuur (kappertjes, citroenrasp, citroensap)
  3. zout (olijven, zongedroogde tomaten, kaas)
  4. pit (zwarte peper, rode ui, bosui, rood pepertje) 

 

Ingrediënten voor 4 personen:pasta_salade

300 gram gedroogde (volkoren) pasta

Halve komkommer

1 rode of gele paprika

300-400 gram rijpe tomaten

1 aubergine of 1 courgette

3-4 eetlepels lekkere olijven zonder pit

1 volle eetlepel kappertjes

2 of meer bosjes kruiden (basilicum, bieslook, peterselie, munt, dille)

1 bosui (niet perse nodig als je niet van rauwe ui smaak houdt)

Eventueel 2 eetlepels zongedroogde tomaten

Eventueel 100 gram kaas (mozzarella, feta, harde geitenkaas, parmezaan flakes)

Goede olijfolie

1 citroen

Zwarte peper uit de molen

Zout 

Eventueel 2-3 eetlepels pesto

 

Bereiding:

Kook de pasta volgens de verpakking net gaar en spoel goed af. Schud goed uit, laat afkoelen en hussel er meteen wat zwarte peper doorheen. Doe in een grote kom.

Snijd de courgette of aubergine in kleine blokjes en bak rondom aan in een ruime pan, totdat gaar en gekleurd. Courgette 8-10 minuten, aubergine 15-20 minuten. Voeg een snufje zout toe tijdens het bakken.

Snijd de tomaten in partjes en de komkommer en paprika in kleine blokjes. Hak de kruiden fijn (houd eventueel een paar blaadjes/takjes apart voor de garnering) en snijd de bosui in kleine ringetjes. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de kaas in blokjes. 

Meng nu alles behalve de kaas met de pasta en voeg 2-3 eetlepels olijfolie, flink wat zwarte peper en snufje zout toe, samen met citroenrasp (proef hoeveel je lekker vindt, ik gebruik zeker de helft van de schil voor dit recept) en wat citroensap. Als je pesto gebruikt, laat dan de olijfolie en zout weg.

Leg de kaas bovenop de salade, eventueel nog gegarneerd met een paar blaadjes kruiden.

Geniet ervan!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen