Skip to content

Blog

Hartige muffins voor kids

Ik probeer mijn kinderen veel groenten te laten eten, maar zelfs nu ze al grote tieners zijn is dat een dagelijks terugkerende uitdaging. Herkenbaar? Probeer dan eens deze hartige muffins. Samen met een rauwkostsalade met de favoriete groenten van je kinderen en eventueel wat gebakken aardappeltjes tover je zo een lekker maal op tafel voor het hele gezin. Je kan de muffins in de koelkast nog 2 dagen bewaren. Verwarm ze dan 10 minuten op 170 graden in de oven voordat je ze serveert.

Voor 10 muffins (5 kinder porties)

Ingredienten: shutterstock_1706736178

200 gram groenten mix (zoals broccoliroosjes, diepvries doperwt en wortel blokjes)

125 gram volkorenbloem

8 gram bakpoeder

30 gram boter

4 hele eieren

40 gram cheddar, geraspt

Muffinvormpjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Kook de groenten in kokend water beetgaar, laat goed uitlekken en pulseer dan grof in keukenmachine, of hak met de hand tot kleine stukjes. Smelt de boter in pannetje of magnetron. Klop de eieren met een garde los.

Meng in een ruime kom de bloem, bakpoeder, gesmolten boter, kaas, geklopte hele eieren en fijngehakte groenten tot een stevig geheel. Vul de vormpjes met de massa (ongeveer voor de helft of ⅔ vullen) en bak af gedurende 20 minuten. Laat even afkoelen en haal ze dan uit de vormpjes.

 

Eet smakelijk!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen