Een verspillingsvrij 2023
We hebben een aantal goede voornemens voor 2023, waar ik je dit jaar mee hoop te verrassen. Het eerste voornemen begin ik deze week mee om nog minder voedsel te verspillen. Daarom verkoop ik vanaf deze week verspillingsvrije maaltijden (no waste).
Een gelukkig, gezond en lekker 2023!
Allereerst namens iedereen bij MarleenKookt een gelukkig 2023 gewenst. We gaan er alles aan doen om ook het komend jaar je avond goed te laten beginnen!
Wijnen bij het kerstmenu
Bij een uitgebreid kerstmenu hoort (voor velen) ook een goed glas wijn. Om het je makkelijk te maken heb ik samen met het team van Grapedistrict gezocht naar bijpassende wijnen. Na een wijnproeverij met mijn team van koks (geen straf!), zijn we tot de volgende keuze gekomen:
Nieuwe prijzen
Na 11 jaar verander ik de manier waarop we de prijzen van mijn maaltijden berekenen. Vanaf maandag 24 oktober betaal je voor een 'gewone' maaltijd €9,45, ongeacht het aantal. Bezorging boven €25 is gratis, daaronder betaal je €4,50 bezorgkosten.
Passenden wijnen bij mijn kerstmenu
Dit jaar heb ik twee wijnspecialisten gevraagd om een advies bij mijn kerstmenu.
David Bolomey, onze buurman op de Gerard Schaepstraat, gaf vorig jaar ook al heerlijke tips. Daarnaast geeft Michiel ter Heide van Vleck wijnen en klant van het eerste uur zijn advies.
Gepekelde citroen & gekonfijte sinaasappel
Gepekelde of gekonfijte citrus geeft een bijzonder smaak aan je maaltijden en ik kook er graag mee. De gepekelde zilte schilletjes fijngesneden door couscous-, quinoa- of rijstsalade, door een stoofgerecht, door geroosterde groenten, in een dressing: dit aromatische mengsel geeft een boost! Zoet gekonfijte sinaasappel schilletjes doe je fijngesneden door je chocolade desserts, in een cake of door je oliebollenbeslag.
Courgette & feta burgers
Lekker fris, hartig en glutenvrij zijn deze burgers van courgette, feta, basilicum en amandelmeel. Lekker tussen een sandwich, of bij de avondmaaltijd met aangemaakte rijst en een salade. Een frisse dip van Griekse of volle yoghurt met verse gehakte kruiden, zwarte peper, snuf zout en wat citroensap maakt deze burgers nog lekkerder :)
Zongedroogde tomatenpesto
Deze pesto is een variant op de klassieke groene basilicumpesto. De zongedroogde tomaatjes geven een hartige smaak. Deze donker gekleurde pesto smaakt lekker op een broodje tijdens de lunch of bij geroosterde groenten en gebakken aardappeltjes bij het avondeten. Daarnaast is deze pesto ook ideaal om door gekookte pasta te mengen.