Skip to content

Blog

Komkommersoep

Komkommersoep! Mooi lichtgroen van kleur, fris van smaak en het lekkerst om ijskoud uit de koelkast te serveren. Ook perfect om in een thermoskan mee te nemen naar een picknick of ter verkoeling tijdens een flinke wandeling. 

 

Ingredienten voor 1 liter:komkommersoep

1 kleine ui

1 klein teentje knoflook

1 flinke komkommer

500 ml water

1 bouillonblokje

Bosje bieslook

Bosje peterselie

Halve citroen

75 ml kookroom, slankroom of slagroom

1 eetlepel extra vergine olijfolie

Peper en zout

Boter of plantaardige olie

 

Bereiding:

Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Fruit aan wat boter of olie tot zacht en lichtbruin. Voeg water en bouillon toe en breng aan de kook. Snijd intussen de komkommer in halve plakken (van 1 cm dik). Voeg als het water kookt de komkommer toe en laat maximaal 5 minuten doorkoken. Snijd intussen de bieslook en peterselie fijn. Zet het vuur uit en voeg de kruiden toe, samen met het sap van de halve citroen, de room en de olijfolie. Staaf de soep glad en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen en zet dan in de koelkast en laat minimaal 3 uur staan, totdat de soep echt koud is.

Geniet ervan!

Tip voor garnering in de soep: snijd met dunschiller een paar krullen van de komkommer, voordat je die in stukjes snijdt.

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen