Skip to content
MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus ┬╗

Blog

Porseleinen schalen en plastic bakjes

27 september 2018 Marleen Algemeen

Samen met Joris ben ik bezig met het testen van nieuwe schalen voor mijn maaltijden.

Ik krijg regelmatig vragen van klanten over het nog verder minimaliseren van het gebruik van plastic. Super dat hier zoveel aandacht voor is! Daarom een update:

Lees verder...

MarleenMeteen: goedkoper en koud bezorgd

19 september 2018 Marleen Algemeen

Vanuit klanten die er niet aan toe kwamen om vooraf te bestellen, kregen we steeds vaker de vraag om ook last-minute te kunnen bestellen. Daarom zijn we begonnen met MarleenMeteen.

Lees verder...

Kindergerechten met veel verstopte groenten

6 september 2018 Marleen Keuken geheimen

Kinderen eten vaak meer vlees dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Bijvoorbeeld door vlees op brood in combinatie met vlees in het avondeten. Dit zijn twee recepten met veel verstopte groenten zodat je een keer makkelijk zonder vlees kunt koken.

Lees verder...

Spaanse empanada's

28 augustus 2018 Marleen Keuken geheimen

Op Facebook kreeg ik enthousiaste reacties bij een post over deze vegetarische empanada's. Daarom deel ik hier mijn recept.

Lees verder...

Indiase groente curry op 2 manieren

16 augustus 2018 Marleen Keuken geheimen

Deze curry is rijk van smaak en super gezond! Wil je het jezelf gemakkelijk maken in deze eerste drukke weken na de zomervakantie? Maak dan een dubbele portie van de curry en eet deze de eerste dag met kip en rijst en de volgende dag met een gekookt eitje en Bombay potatoes.

Lees verder...

Geef je gerecht een Zweedse twist

19 juli 2018 Marleen Keuken geheimen

Vandaag maak ik Zweedse gehaktballetjes volgens authentiek recept. Met veel verse kruiden, gemalen pimentbes en een smaakvolle cranberrysaus. Wil jij ook een keer een Zweeds tintje aan een gerecht geven? Hieronder vind je mijn recept voor de cranberrysaus. Heerlijk bij alle soorten gehaktballetjes.

Lees verder...

Bezorg jij ons een nieuwe bezorger? Dan trakteren wij jou op een lekker etentje!

5 juli 2018 Marleen Algemeen

MarleenKookt groeit dankzij enthousiaste mond-tot-mond reclame van onze klanten. Daarom zijn we altijd op zoek naar bezorgers die het leuk vinden om mensen blij te maken met lekker en gezond eten.

Ken je een leuke bezorger? Zorg dat ze jouw naam noemen bij de sollicitatie. Dan trakteren wij jou op een lekker etentje als hij of zij wordt aangenomen.

Hier lees je er meer over!

Lees verder...

Maak zelf gegrilde Italiaanse polenta

22 juni 2018 Marleen Keuken geheimen

Deze week heeft mijn menu een Italiaans tintje. Als je het leuk vindt om een keer een Italiaans bijgerecht anders dan pasta of aardappeltjes te maken, dan is polenta een origineel alternatief. Glutenvrij en ook kinderen zijn er dol op!

In deze blog vind je mijn recept.

Lees verder...

Ook in de zomervakantie koken we graag voor je

19 juni 2018 Marleen Algemeen

De zomer is officieel begonnen en van 21 juli - 2 september is het schoolvakantie in Amsterdam en omgeving. Zelf ben ik ook een paar weken vrij om vakantie te vieren met Joris en onze kinderen. Gelukkig hebben we een geweldig team in de keuken en op de fiets, dus blijven we net als vorig jaar de hele zomer koken :-)

Lees verder...

Probeer mijn recepten voor Yorkshire pudding en koolrabi puree

14 juni 2018 Marleen Keuken geheimen

'Sunday Roast' is zonder twijfel het meest populaire gerecht in Engeland. Traditioneel op zondag gegeten met familie en vrienden aan lange tafels in de pub is dit het ultieme comfort food.

Morgen serveer ik het als 'Friday roast' met daarbij een aantal lekkere bijgerechten zoals Yorkshire pudding en een puree van koolrabi. Als je het leuk vindt om een keer zelf te maken vind je hieronder mijn recepten.

Lees verder...
Items 91 tot 100 van 141