Rijke taboulehsalade
Deze rijk gevulde taboulehsalade is een mooi bijgerecht voor een BBQ Arabische stijl. Het is bijvoorbeeld lekker bij gekruide kipspiesjes, gegrilde feta, köfte of gegrilde sardientjes.
Tofu op z'n aziatisch
Deze gemarineerde tofu is een lekkere smaakmaker bij Aziatische rijstgerechten, noedels, of als topping op een exotische salade. . Dit recept is makkelijk te maken en je hebt meteen iets bijzonders :)
Mexicaanse lasagne
De lasagne bestaat uit lagen van tortilla’s en vulling van rundergehakt, paprika, tomaat en kruiden. Op de bovenste laag komt een topping van crème fraiche en kaas die mooi smelt in de oven.
Mexicaanse bonensalade
Ik gebruik kidneybonen, zwarte bonen en kikkererwten, maar je kan natuurlijk zelf ook andere bonen toevoegen, zolang het geheel neerkomt op ongeveer 450 gram bonen.
Romige vegan mayonnaise en pure ketchup
Soms gaat er niets boven een lekker patatje met mayo en ketchup. Hieronder staat mijn recept voor vegan mayonaise en ketchup. De mayo maak ik met soja, dat geeft een heerlijk romig en rijke smaak. En mijn ketchup bevat een stuk minder suiker dan uit de supermarkt. Als je je deze mayo en ketchup wat langer wilt bewaren, zet ze dan in de koelkast in een schoon potje.
Italiaanse polenta
Polenta is een lekker alternatief voor aardappelen, pasta en rijst. Traditioneel eet je dit bijgerecht in Italië als een warme dikke pap. Wanneer je de pap laat afkoelen wordt het hard. Vervolgens kan je er plakken van snijden die je kunt bakken in de pan of oven.
Luxe Engelse trifle
12 mei is het weer moederdag, daarom geef ik je deze week een recept voor een heerlijk en bijzonder dessert, “Trifle.” Dit feestelijk laagjesdessert van cake, room en fruit ziet er prachtig uit in een grote glazen bowl, als je die niet hebt werken grote wijnglazen ook mooi.
Arabische linzensoep (vegan)
Ik haal veel inspiratie uit de Arabische keuken. Deze linzensoep maak ik met het Libanees 7- kruidenmengsel uit het kookboek “de Souk”. Een souk is een Arabische markt, voor deze kruiden moet je misschien ook de markt op ;)
Hangop met verse rabarber
Het is weer het seizoen van de rabarber. Dit frisse zomerse toetje is lekker gezond omdat je appel gebruikt om de rabarber zoet te maken in plaats van suiker.
Eet shoarma als een koning
Maak voor het koningsweekend je eigen shoarma. Lekker met knoflooksaus, en wil je die zelf maken? Dat kan! Het geheim van een goede knoflooksaus is veel volle yoghurt gebruiken.