Hoofdgerecht

vanaf €11,85

gratis bezorgd

Eet jij ook graag vegetarisch maar heb je niet altijd tijd om zelf te koken? Ik kook graag voor je!
Op mijn menu vind je elke dag een verrassend vegetarisch gerecht. Samen met mijn keukenteam bereid ik elke dag met liefde, tijd en vakmanschap onze maaltijden.

Een kleine greep uit mijn vegetarische receptenboek

Veggie stew met tortilla van couscous

Wat was ik blij met het resultaat van de test van dit gerecht nadat de keuken al gevuld was met de geuren van rozemarijn, tomaat en komijn. De veggie stew bevat allerlei soorten groenten zoals aubergine, champginons, tomaten en knapperige spinazie en is rijk aan specerijen. De tortilla van couscous past er perfect bij: we bakken die af in de oven en is fris van de groene kruiden en bosui en een vleugje saffraan. Erbij krijg je een yoghurtdip die we op smaak brengen met ingemaakte citroen. Geniet ervan!

Italiaanse frittata met bloemkool

Deze Italiaanse frittata maak ik met bloemkool en scamorza kaas. Deze smakelijke kaas komt uit het zuiden van Italië en ik gebruik de gerookte variant, dat geeft een excentrieke smaak aan de frittata. Erbij serveer ik een fantastische salade van onder andere veldsla, rucola, geroosterde pompoen en zaden, met dressing. Smakelijk eten.

Groenten Curry uit Goa

Deze Zuid-Indiase curry is perfect in balans! Licht-pittig, fris en met een klein zoetje op de achtergrond. Erbij geef ik komijnrijst en pittige bloemkool met paksoi én een gekookt eitje, krokant gebakken in een korstje van papadum.

Zo zorgen we dat je gezond en gevarieerd eet:

Geen vleesvervangers

Als ik vegetarisch kook, maak ik niet een vleesgerecht waarbij ik het vlees weglaat of vervang. Liever maak ik een volwaardige maaltijd waar toevallig geen vlees in zit.

Smaak als uitgangspunt

In de vegetarische gerechten kies ik voor een opbouw waarbij smaak, textuur en het type keuken als uitgangspunt worden genomen. Zo heb je een ruime keus aan gerechten.

De juiste voedingsstoffen

Om te zorgen dat je gebalanceerd eet en alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt gebruik ik naast verse groenten veel peulvruchten, ei en tofu, maar bijvoorbeeld ook seitan.

Goede ingrediënten

Ik werk graag met kleine leveranciers, zoals onze duurzaam in Nederland geteelde quinoa. En we maken alles zelf zonder conserveringsmiddelen.

Creatieve recepten

Ik maak graag glutenvrije burgers, maar ook pannenkoekjes van kikkererwten, vegetarische kimchi, veggie stew met een tortilla van couscous en aubergine met granaatappel zijn favoriet.

Porselein in plaats van plastic

We bezorgen de maaltijden op elektrische bakfietsen en in porseleinen schalen. Dat is makkelijk op te warmen, staat mooi op tafel en bespaart een hoop afval.

Ik vond de grote hoeveelheid lekkere crispy groenten heerlijk en de tofu met curry zeer smaakvol. Dit was een geslaagde kennismaking!

Marjolein

Goede kwaliteit, veel lekkere verse groenten. Heerlijk gegeten!

Natalie

We hebben heerlijk gegeten van de Ottolenghi aubergine. Prima porties en heerlijk gekruid. Bedankt!

Hettie
Toon meer klantenreacties