Skip to content

Blog

Komkommersoep

6 augustus 2021 Marleen Keuken geheimen

Komkommersoep! Mooi lichtgroen van kleur, fris van smaak en het lekkerst om ijskoud uit de koelkast te serveren. Ook perfect om in een thermoskan mee te nemen naar een picknick of ter verkoeling tijdens een flinke wandeling. 

Lees verder...

Pure pesto

30 juli 2021 Marleen Keuken geheimen

Soms raak ik niet uitgesproken over de eenvoud en puurheid van een recept. Zoals deze pesto van basilicum en cashewnoten. Met 4 ingrediënten en een vleugje zout maak je een pure pesto, zonder knoflook, zonder citroen, maar wel met heel veel basilicum, dat is de truc! Ik gebruik bewust zonnebloemolie, dit heeft een neutralere en zachtere smaak dan olijfolie. 

Lees verder...

Indiase uien bhaji

23 juli 2021 Marleen Keuken geheimen

Ik ben dol op Indiase street food, zoals deze beignet van uien, specerijen en kikkererwtenmeel. Lekker als snack, gedipt in een chutney, maar ideaal ook om je Indiase maaltijd mee aan te kleden. 

Je huis gaat er wel flink van ruiken, dus zet de keukendeur open of de afzuigkap op een hoge stand ;)

Dit recept is glutenvrij en 100% plantaardig. 

Lees verder...

Witte bonensalade met kruiden pistou

16 juli 2021 Marleen Keuken geheimen

Super makkelijk is deze salade en prachtig op je bord! Glutenvrij, 100% plantaardig en vol vezels is dit een ideale lunch, of hoofdgerecht. Vul het dan aan met een stuk zuurdesembrood, duurzame vis uit blik, zoals sardientjes of zalm of lekkere vleesvervanger van je buurtsuper.

Lees verder...

Spinaziesoep met waterkers

9 juli 2021 Marleen Keuken geheimen

Lekker zomers is deze frisse soep van spinazie en supergezond! Je kan de soep koud of warm eten. Lekker bij de lunch, als voorgerecht bij een uitgebreid diner, of zo uit de koude thermoskan in een bekertje tijdens een picknick ☀️

Lees verder...

Chicken Parmigiana

2 juli 2021 Marleen Keuken geheimen

In Amerika is het 4 juli Independence day. Italiaanse immigranten hebben dit gerecht meegebracht, oorspronkelijk met kalfsvlees, maar ook erg lekker met kip. Ik geef het gerecht een gezonde twist door de kip niet met een broodkorst in olie te bakken maar alleen een beetje bloem te gebruiken.

Lees verder...

Vlierbloesemsiroop

23 juni 2021 Marleen Keuken geheimen

Vlierbloesem van de vlierbessenstruik is nu volop te vinden in de bermen en parken. Vlierbloesemsiroop is makkelijk te maken en lekker als limonade, door de yoghurt, of als basis van een zomerse cocktail. Tot eind juni bloeit deze struik met z’n mooie witte bloesem, dus wacht niet te lang met plukken en ga erop uit!

Lees verder...

Waldorf salade

18 juni 2021 Marleen Keuken geheimen

Volgens culinair-historici is deze frisse salade bedacht door de Zwitserse chef Oscar Tshirsky, die in 1894 als meesterkok werd aangesteld in dit chique hotel in New York. Klassiek met appel en rozijnen, heb ik er mijn eigen twist aan gegeven met appel en rode druiven. Lekker bij de lunch, bij een picnic, of bij de avond dish.

Lees verder...

Gazpacho van witte asperge

11 juni 2021 Marleen Keuken geheimen

De een houdt er enorm van en de ander vindt er weinig aan: asperges! Ik ben er dol op en deel graag een recept voor een super pure gazpacho met deze bijzondere groente. Voor dit recept kan je minder mooie en houtige exemplaren gebruiken, zo krijgen deze ook een bestemming en het scheelt ook flink in de prijs! Serveer deze soep koud (als gazpacho) met een stuk zuurdesembrood, toast of croutons.

Lees verder...

Dukkah

4 juni 2021 Marleen Keuken geheimen

Dukkah is een bijzondere smaakmaker uit Egypte en inmiddels wijdverspreid. Dukka(h), duqqa of du’ah betekent ‘stampen’ en dat is wat je doet met de geroosterde noten, zaden en specerijen. Lekker met (plat)brood en goede olijfolie, bij salades, op gegrilde groenten, als topping over geroosterd vlees, bij couscous of tabouleh of als versiering op je hummus bij een borrel.

Er zijn eindeloos veel variaties van dit recept, ik deel graag mijn recept dat ik gebruik voor diverse gerechten van MarleenKookt:

Lees verder...
Items 21 tot 30 van 153