Skip to content

Blog

Biet & feta burger

Het zoete van bietjes en het zilte van feta is een perfecte combi in deze glutenvrije vega burger. Niet moeilijk om te maken en een goede compagnon bij een couscous- of quinoa salade. Óf tussen Libanees platbrood met een dot van je favoriete knoflook yoghurtsaus…

 

Ingrediënten voor 8 burgers :bietenburger

450 gram rode biet julienne (fijne reepjes)

90 gram havermout

1 kleine ui

150 gram feta

2 teentje knoflook

Anderhalve eetlepel olijfolie

2 eieren

15 gram bieslook, dille, of basilicum, de blaadjes, fijn gehakt

 

Bereiding:

Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Meng dan alle ingrediënten met elkaar en zet een uurtje weg in de koelkast. Zo neemt de havermout alle vocht op en wordt het een stevig geheel. 

Verwarm de oven voor op 180 graden  en vorm dan burgers hiervan (schrik er niet van als de burger een beetje los aanvoelt, tijdens het bakken blijft het goed een geheel) en leg de burgers meteen op bakpapier op een bakplaat. Bak ze gedurende 20 minuten gaar. 

 

Geniet ervan!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen