Skip to content

Blog

Kimchi

1 oktober 2021 Marleen Keuken geheimen

Kimchi is gefermenteerde kool en dé smaakmaker bij Koreaanse gerechten. De smaak is fris, zurig en flink spicy. De geur is zeer dominant, ik waarschuw je vast even :)

Lees verder...

Pittige ratatouille

24 september 2021 Marleen Keuken geheimen

Voor mijn gezin maak ik graag deze ratatouille. Boordevol groenten, boordevol smaak en redelijk eenvoudig te maken.

Lees verder...

Pompoen hummus

17 september 2021 Marleen Keuken geheimen

Naast het roosteren of bakken van pompoen voor in een groentegerecht, kan je er ook heerlijke hummus van maken. Lekker op flatbread bij de borrel, op een broodje met gegrilde groenten of bij een maaltijdsalade. Deze hummus is in een schone (jam) pot goed afgedekt minimaal 5 dagen houdbaar in de koelkast. 

Lees verder...

Biet & feta burger

10 september 2021 Marleen Keuken geheimen

Het zoete van bietjes en het zilte van feta is een perfecte combi in deze glutenvrije vega burger. Niet moeilijk om te maken en een goede compagnon bij een couscous- of quinoa salade. Óf tussen Libanees platbrood met een dot van je favoriete knoflook yoghurtsaus…

Lees verder...

Brioche

3 september 2021 Marleen Keuken geheimen

Brioche is luchtig brood, gemaakt met bloem, boter en ei. Dit luxe brood zie je vaak op de kaart bij restaurants, maar je kan het natuurlijk ook zelf maken! Lekker bij een uitgebreid ontbijt of brunch of bij een voorgerecht. Maak het deeg een dag van tevoren en bak op de dag zelf af, zorg dat je op tijd hiermee begint :)

Lees verder...

Hartige muffins voor kids

27 augustus 2021 Marleen Keuken geheimen

Ik probeer mijn kinderen veel groenten te laten eten, maar zelfs nu ze al grote tieners zijn is dat een dagelijks terugkerende uitdaging. Herkenbaar? Probeer dan eens deze hartige muffins.

Lees verder...

Pasta salade

20 augustus 2021 Marleen Keuken geheimen

Een ideaal zomers recept om restjes uit je voorraadkast en koelkast mee op te maken: pasta salade!

Lees verder...

Thousand Island Dressing

13 augustus 2021 Marleen Keuken geheimen

Een perfecte dressing voor zomerse fruitsalades, of bij maaltijdsalades met gerookte tofu, gerookte vis of gerookte kip. Het is even een werkje, maar het loont de moeite! Doe in een schone pot of fles en je zo kan je deze dressing zeker 7 dagen in de koelkast bewaren.

Lees verder...

Komkommersoep

6 augustus 2021 Marleen Keuken geheimen

Komkommersoep! Mooi lichtgroen van kleur, fris van smaak en het lekkerst om ijskoud uit de koelkast te serveren. Ook perfect om in een thermoskan mee te nemen naar een picknick of ter verkoeling tijdens een flinke wandeling. 

Lees verder...

Pure pesto

30 juli 2021 Marleen Keuken geheimen

Soms raak ik niet uitgesproken over de eenvoud en puurheid van een recept. Zoals deze pesto van basilicum en cashewnoten. Met 4 ingrediënten en een vleugje zout maak je een pure pesto, zonder knoflook, zonder citroen, maar wel met heel veel basilicum, dat is de truc! Ik gebruik bewust zonnebloemolie, dit heeft een neutralere en zachtere smaak dan olijfolie. 

Lees verder...
Items 11 tot 20 van 151