Skip to content

Blog

Quinoa salade recept

29 maart 2019 Marleen Keuken geheimen

Voor een zonnig weekend maak ik graag quinoa salade. Deze rijkgevulde salade is ideaal om je koelkast mee op te ruimen. Die paar radijsjes, sla of paprika die nog in de groentela liggen? Het mag er allemaal in.

Lees verder...

Hartig koken met chocola?

26 februari 2019 Marleen Keuken geheimen

Bij een recept met chocola denk je waarschijnlijk als eerste aan zoete gerechten zoals brownies, choco mousse of chocolademelk. Eigenlijk jammer want chocola is een heel divers ingrediënt dat ook zijn plaats verdient in hartige gerechten.

Lees verder...

Umami en optimaal gebruik van ingrediënten

19 februari 2019 Marleen Algemeen

Op 1 maart laat ik je graag kennismaken met een vernieuwende manier van koken. Die dag kook ik samen met gast-chef Merijn van restaurant Choux een bijzonder 3-gangen menu.

Dit menu bevat niet alleen bijzondere bereidingstechnieken, we maken ook optimaal gebruik van de ingrediënten. Zo verspillen we zo min mogelijk.

Lees verder...

Een unieke avond thuis uit eten met gast chef Merijn

12 februari 2019 Marleen Algemeen

Maak kennis met de vernieuwende keuken van gast-chef Merijn!

Op 1 maart kook ik samen met Merijn van Berlo (chef bij restaurant Choux) een speciaal 3-gangen diner. We gaan je verrassen met bijzondere ingrediënten en bereidingen.

Lees verder...

Wat drink je bij mijn kerstmenu?

19 december 2018 Marleen Keuken geheimen

Ik krijg vaak de vraag welke wijnen lekker zijn bij mijn kerstmenu. Hieronder de suggesties van Wijnkoperij De Gouden Ton die toen we nog niet in Ouderkerk bezorgden mijn maaltijden in de winkel lieten bezorgen.

Lees verder...

Tip voor restjes

10 december 2018 Marleen Keuken geheimen

Na het avondeten heb je soms wat restjes over. Zonde om weg te gooien! Hier vind je wat tips om er iets lekkers mee te maken!

Lees verder...

Vegan 3-gangen menu op 1 november

30 oktober 2018 Marleen Algemeen

Steeds vaker krijg ik van klanten de vraag of ik ook een veganistische optie aan mijn menu toe wil voegen. In eerste instantie zag ik dit als iets ingewikkelds, maar nu ik mij er verder in heb verdiept vind ik het steeds leuker worden!

Lees verder...

Porseleinen schalen en plastic bakjes

27 september 2018 Marleen Algemeen

Samen met Joris ben ik bezig met het testen van nieuwe schalen voor mijn maaltijden.

Ik krijg regelmatig vragen van klanten over het nog verder minimaliseren van het gebruik van plastic. Super dat hier zoveel aandacht voor is! Daarom een update:

Lees verder...

MarleenMeteen: goedkoper en koud bezorgd

19 september 2018 Marleen Algemeen

Vanuit klanten die er niet aan toe kwamen om vooraf te bestellen, kregen we steeds vaker de vraag om ook last-minute te kunnen bestellen. Daarom zijn we begonnen met MarleenMeteen.

Lees verder...

Kindergerechten met veel verstopte groenten

6 september 2018 Marleen Keuken geheimen

Kinderen eten vaak meer vlees dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Bijvoorbeeld door vlees op brood in combinatie met vlees in het avondeten. Dit zijn twee recepten met veel verstopte groenten zodat je een keer makkelijk zonder vlees kunt koken.

Lees verder...
Items 101 tot 110 van 151