Skip to content

Blog

Zongedroogde tomatenpesto 

Deze pesto is een variant op de klassieke groene basilicumpesto. De zongedroogde tomaatjes geven een hartige smaak. Deze donker gekleurde pesto smaakt lekker op een broodje tijdens de lunch of bij geroosterde groenten en gebakken aardappeltjes bij het avondeten. Daarnaast is deze pesto ook ideaal om door gekookte pasta te mengen. 

 

Ingredienten:pesto_175 gr zongedroogde tomaatjes uit pot

1 citroen

½ teenje knoflook

30 gram basilicum de blaadjes 

45 gram Parmezaanse kaas

Goede kwaliteit vergine olijfolie

Zwarte peper uit de molen

Zout

Een schone jampot of weckpotBereiding:

Bak de amandelen op laag vuur in een droge koekenpan totdat ze licht kleuren en gaan geuren. Dit duurt ongeveer 5 tot 8 minuten. Laat afkoelen.

Rasp de kaas en zet even apart.

Pel de knoflook en snijd in plakjes. Doe de knoflook samen met de uitgelekte tomaat, de basilicumblaadjes en de amandelen in een keukenmachine. Was de citroen, rasp de schil en doe de rasp erbij. Snijd de citroen doormidden en voeg het sap van 1 helft toe, samen met 4 eetlepels olijfolie. Zet de keukenmachine aan en draai een grove pesto. Voeg dan de geraspte kaas toe en laat nog even draaien, totdat je de textuur goed vindt. Als de pesto te stevig is, voeg dan een eetlepel water toe (niet meer olie, dan wordt het wat vettig).

Voeg wat zwarte peper en eventueel wat zout toe en proef.

In een schone pot kan je deze pesto minimaal een week bewaren in de koelkast. Geniet ervan!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen