Skip to content

Blog

Wortelsoep met kokos

24 april 2020 Marleen Keuken geheimen

Goed gekruid, lekker gezond, veganistisch en glutenvrij is deze mooie oranje soep.

Lees verder...

Speltsalade met geroosterde groenten

17 april 2020 Marleen Keuken geheimen

Deze gezonde speltsalade boordevol geroosterde groenten en met frisse honing-mosterddressing is heerlijk als lunch, maar ook perfect als avondmaaltijd met bijvoorbeeld een stukje gegrilde kip of vis of gebakken tofu/tempeh. De speltkorrels geven de salade een stevige bite en maken er een gezonde en volwaardige maaltijd van.

Lees verder...

Cake salé

3 april 2020 Marleen Keuken geheimen

Cake salé is een hartige cake uit Frankrijk. Het is een mooi bijgerecht om je maaltijd mee aan af te maken en net iets extra’s te geven. Je kan er eindeloos mee variëren, met of zonder kaas, stukjes spek of gerookte kip, verschillende soorten groenten en specerijen.

Lees verder...

Aubergine-tomatensoep

27 maart 2020 Marleen Keuken geheimen

Deze aubergine-tomatensoep is lekker hartig en vol van smaak. Ideaal om een grote pan van te maken en te delen met je naasten.

Lees verder...

Welke maatregelen nemen we bij MarleenKookt tegen corona? [Bijgewerkt]

14 maart 2020 Marleen Algemeen

Nederland heeft sinds medio maart te maken met het coronavirus. Hieronder leg ik daarom kort uit welke maatregelen we hebben genomen zodat je veilig kunt genieten van mijn maaltijden.

Lees verder...

Appelchutney

28 februari 2020 Marleen Keuken geheimen

Een huisgemaakte chutney kan een gerecht helemaal afmaken. Het is een mooi bijgerecht dat lekker is op (rogge)brood met oude kaas, bij rauwkost borrel hapjes, bij gestoofde visgerechten of hartige taarten.

Lees verder...

Stoofpeertjes

29 januari 2020 Marleen Keuken geheimen

Stoofpeertjes zijn heerlijk bij wild, maar ook bij sukade, rollade en als toetje met yoghurt of vanille ijs. Vergeet niet de siroop royaal te gebruiken. Een ideaal slank peertje dat weinig suiker nodig heeft is de Gieser Wildeman. Ik geef hier twee recepten, de één eenvoudig en de ander wat ingewikkelder.

Lees verder...

Doe mee aan mijn Sinterklaas kleurwedstrijd!

15 november 2019 Marleen Algemeen

Omdat de Sint weer in het land is, organiseer ik deze week een Sinterklaas kleurwedstrijd voor al mijn kleine eters. Daan, die normaal de fietsroutes plant, heeft voor de gelegenheid een leuke kleurplaat getekend.

Lees verder...

Rijke taboulehsalade

11 juli 2019 Marleen Keuken geheimen

Deze rijk gevulde taboulehsalade is een mooi bijgerecht voor een BBQ Arabische stijl. Het is bijvoorbeeld lekker bij gekruide kipspiesjes, gegrilde feta, köfte of gegrilde sardientjes.

Lees verder...

Tofu op z'n aziatisch

4 juli 2019 Marleen Keuken geheimen

Deze gemarineerde tofu is een lekkere smaakmaker bij Aziatische rijstgerechten, noedels, of als topping op een exotische salade. . Dit recept is makkelijk te maken en je hebt meteen iets bijzonders :)

Lees verder...
Items 81 tot 90 van 151