Skip to content

Blog

Spaanse empanada's

28 augustus 2018 Marleen Keuken geheimen

Op Facebook kreeg ik enthousiaste reacties bij een post over deze vegetarische empanada's. Daarom deel ik hier mijn recept.

Lees verder...

Indiase groente curry op 2 manieren

16 augustus 2018 Marleen Keuken geheimen

Deze curry is rijk van smaak en super gezond! Wil je het jezelf gemakkelijk maken in deze eerste drukke weken na de zomervakantie? Maak dan een dubbele portie van de curry en eet deze de eerste dag met kip en rijst en de volgende dag met een gekookt eitje en Bombay potatoes.

Lees verder...

Geef je gerecht een Zweedse twist

19 juli 2018 Marleen Keuken geheimen

Vandaag maak ik Zweedse gehaktballetjes volgens authentiek recept. Met veel verse kruiden, gemalen pimentbes en een smaakvolle cranberrysaus. Wil jij ook een keer een Zweeds tintje aan een gerecht geven? Hieronder vind je mijn recept voor de cranberrysaus. Heerlijk bij alle soorten gehaktballetjes.

Lees verder...

Bezorg jij ons een nieuwe bezorger? Dan trakteren wij jou op een lekker etentje!

5 juli 2018 Marleen Algemeen

MarleenKookt groeit dankzij enthousiaste mond-tot-mond reclame van onze klanten. Daarom zijn we altijd op zoek naar bezorgers die het leuk vinden om mensen blij te maken met lekker en gezond eten.

Ken je een leuke bezorger? Zorg dat ze jouw naam noemen bij de sollicitatie. Dan trakteren wij jou op een lekker etentje als hij of zij wordt aangenomen.

Hier lees je er meer over!

Lees verder...

Maak zelf gegrilde Italiaanse polenta

22 juni 2018 Marleen Keuken geheimen

Deze week heeft mijn menu een Italiaans tintje. Als je het leuk vindt om een keer een Italiaans bijgerecht anders dan pasta of aardappeltjes te maken, dan is polenta een origineel alternatief. Glutenvrij en ook kinderen zijn er dol op!

In deze blog vind je mijn recept.

Lees verder...

Ook in de zomervakantie koken we graag voor je

19 juni 2018 Marleen Algemeen

De zomer is officieel begonnen en van 21 juli - 2 september is het schoolvakantie in Amsterdam en omgeving. Zelf ben ik ook een paar weken vrij om vakantie te vieren met Joris en onze kinderen. Gelukkig hebben we een geweldig team in de keuken en op de fiets, dus blijven we net als vorig jaar de hele zomer koken :-)

Lees verder...

Probeer mijn recepten voor Yorkshire pudding en koolrabi puree

14 juni 2018 Marleen Keuken geheimen

'Sunday Roast' is zonder twijfel het meest populaire gerecht in Engeland. Traditioneel op zondag gegeten met familie en vrienden aan lange tafels in de pub is dit het ultieme comfort food.

Morgen serveer ik het als 'Friday roast' met daarbij een aantal lekkere bijgerechten zoals Yorkshire pudding en een puree van koolrabi. Als je het leuk vindt om een keer zelf te maken vind je hieronder mijn recepten.

Lees verder...

MarleenKookt brengt de Foodsisters bij je thuis!

7 juni 2018 Marleen Algemeen

Tijdens mijn tweede zwangerschap was ik best veel aangekomen en nadat mijn zoontje was geboren had ik moeite met afvallen. Ik had destijds een drukke kantoorbaan en met twee kleine kinderen stond mijn hoofd niet zo naar lijnen. Toch zat het me niet lekker. Op een bepaald moment heb ik toen 2 dingen met me mezelf afgesproken:

Lees verder...

Tijd voor nieuwe vegetarische gerechten!

30 mei 2018 Marleen Algemeen

De afgelopen weken is er in mijn keuken veel gebrainstormd, getest en geproefd want we willen je graag verrassen met nieuwe gerechten.

Samen met Sabien en Fons heb ik deze keer gekeken naar gezonde, frisse en zomerse vegetarische gerechten met veel smaak en veel groenten, en met de juiste voedingswaarden voor een volwaardige maaltijd.

Lees verder...

Mijn recept voor basilicum-cashew pesto

18 april 2018 Marleen Algemeen

Lijkt het je leuk om zelf een keer pesto te maken? Hieronder vind je mijn recept. Ik maak vaak pesto met cashewnoten, deze zijn iets minder vet dan pijnboompitten en bevatten meer vezels.

Lees verder...
Items 111 tot 120 van 151