Skip to content

Blog

Frisse munt-chutney

Frisse munt-chutney

Ik ben fan van Indiaas eten en deze frisse, pittige en knalgroene chutney past goed bij de warme smaken van deze kleurrijke keuken. Het maakt niet alleen je curry af, maar kan ook heel goed gebruikt worden om je soep aan te kleden!

Ingredienten:Munt-chutney
120 gram verse munt 
1 groen rawitt pepertje
35 gram verse gember
1 teen knoflook
1 citroen
2 eetlepel kokos gemalen
1 theelepel zonnebloemolie
Zout

Bereiding:
Pluk de blaadjes van de takjes. Snijd het pepertje in stukjes. Schil de gember en snijd in plakjes. Pel de knoflook en snijd in een paar stukjes. Pers de citroen uit voor het sap.
Doe alles in een blender of keukenmachine en voeg 3 eetlepels water en een snufje zout toe. Blender de chutney tot een smeuïge en gladde massa. Voeg nog een beetje water toe als het te dik blijft. Proef en voeg eventueel nog citroensap, zout of zwarte peper toe als je het wat zuurder, zouter of scherper wil.
Deze chutney blijft minimaal 5 dagen goed in de koelkast in een schoon potje.

Smakelijk!

 

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen