Skip to content

Blog

Baharat bloemkoolsalade

2 oktober 2020 Marleen Keuken geheimen

Bij bloemkool dacht ik vroeger altijd aan de zachtgekookte versie met gesmolten kaas erover. Best aardig, maar er is zoveel meer mogelijk met deze bijzondere groente!

Zo is geroosterde bloemkool in een salade erg lekker en weer eens iets heel anders :)

Lees hier hoe je bloemkool bereidt in de oven en er een gezonde salade van maakt met frisse tahini dressing. Lekker als lunch met een vers stuk brood, als voorgerecht bij een luxe diner, of als bijgerecht bij een Mediterrane dish.

Lees verder...

Marokkaanse harira soep

25 september 2020 Marleen Keuken geheimen

Ik geef toe: het is een werkje, deze soep. Maar het resultaat is er ook naar! Het maken van dit rijk gevulde, hartige en troostrijke gerecht vind ik dan ook een ideaal tijdverdrijf op een regenachtige vrije dag. Geniet ervan bij de lunch of serveer deze soep met een stuk platbrood of pide als avondgerecht en vries wat je over hebt in voor een andere keer.

Lees verder...

Bietenhummus

18 september 2020 Marleen Keuken geheimen

Supereenvoudig te maken is deze heerlijke knalroze hummus, die je op allerlei momenten van de dag uit de koelkast kan halen.

Lees verder...

Makkelijk te bereiden trifle met rood fruit

11 september 2020 Marleen Keuken geheimen

Nog even genieten van zomers fruit met dit lekkere toetje. Ideaal om in het weekend te maken, niet heel ingewikkeld en met een stel mooie glazen tover je een prachtig dessert op tafel :-)

Lees verder...

Groentekoekjes voor kids

4 september 2020 Marleen Keuken geheimen

Kinderen en koekjes gaan goed samen, kinderen en groente niet altijd!

Met dit recept combineer ik het lekkere met het gezonde en bij mijn kinderen gaat deze creatie erin als koek ;-)

Lees verder...

Wat we doen tegen voedselverspilling

30 augustus 2020 Marleen Algemeen

Vanaf het begin van MarleenKookt ben ik altijd bewust bezig geweest met het beperken van voedselverspilling. Ter gelegenheid van de Verspillingsvrije week vertel ik je daar wat meer over:

Lees verder...

Tomaat-basilicumsoep

28 augustus 2020 Marleen Keuken geheimen

Een goed bereide tomatensoep is niet te versmaden! Ideaal als lunch, als avondmaaltijd met een stevig stuk brood, of om je kind voor te zetten als die niks anders wil eten :)

Deze maand komen er nog volop tomaten van de Hollandse bodem, lekker zoet en vol smaak. Je kan ook prima overrijpe tomaten gebruiken voor deze soep, dus dan hoef je die niet weg te gooien!

Lees verder...

Frisse munt-chutney

21 augustus 2020 Marleen Keuken geheimen

Lees verder...

Zomerse gazpacho

14 augustus 2020 Marleen Keuken geheimen

Heerlijk fris en hartig, volledig plantaardig (veganistisch) en supergezond is deze koud geserveerde Spaanse soep. Hieronder deel ik mijn recept.

Lees verder...

Hasselback recept

2 juli 2020 Marleen Keuken geheimen

Lees verder...
Items 61 tot 70 van 151