Skip to content

Blog

Bietenhummus

Recept rode bietenhummus

Supereenvoudig te maken is deze heerlijke knalroze hummus, die je op allerlei momenten van de dag uit de koelkast kan halen: op je broodje bij de lunch, bij een tabouleh salade of quinoa salade, bij een couscous gerecht, als spread op een toastje bij de borrel of als dip bij een gezonde rauwe groente-snack voor je kinderen. In de koelkast goed afgedekt is deze hummus minimaal 5 dagen houdbaar.

Bietenhummus

Voor 500 gram

Ingredienten:
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 teentje knoflook
50 gram gekookte bietjes
1 citroen
Anderhalve theelepel komijnpoeder
1 theelepel zout
1 eetlepel extra vergine olijfolie
75 gram tahini (sesamzaadpasta)
Zwarte peper uit de molen
Blender of keukenmachine

Bereiding:
Doe de kikkererwten met 75 ml van het kikkererwtenvocht in een blender of keukenmachine. Houd de rest van het vocht uit het blikje nog even apart. Pel de knoflookteen en snijd in kleine plakjes en voeg toe. Snijd de bietjes in blokjes en voeg toe, samen het sap van de citroen. Voeg de komijnpoeder, zout, olijfolie en tahini toe en blender alles tot een glad geheel. Breng op smaak met zwarte peper en voeg eventueel nog wat vocht van de kikkererwten toe als je de hummus iets smeuïger wil maken.

Geniet ervan!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen