Skip to content

Blog

Alvast genieten van zomerfruit met deze trifle

Decadente trifle met rood fruit

Alvast genieten van zomers fruit met dit lekkere decadente dessert. Ideaal om in het weekend te maken, niet heel ingewikkeld en met een stel mooie glazen tover je iets prachtigs op tafel :-)

Voor 4 personen

Ingredienten:
150 gram verse zoete aardbeien, vaak in deze periode al te verkrijgenRoodfruittrifle
200 gram zomerfruit, zoals bramen, frambozen, zwarte bessen of een mix
200 gram verse slagroom
200 gram volle (Griekse) yoghurt
2 zakjes vanillesuiker of 2 afgestreken eetlepels fijne suiker
4-8 lekkere koekjes, zoals bitterkoekjes, roomboterkoekjes of bastognekoekjes
4 mooie grote glazen
Eventueel ter versiering: takje munt en poedersuiker

Bereiding:
Verkruimel de koekjes. Snijd de aardbeien in plakjes.
Klop de slagroom met de (vanille)suiker lobbig en spatel de yoghurt erdoor.
Nu ben je klaar om de glazen te vullen met verschillende lagen koekjes, yoghurt-room en fruit. Hieronder een suggestie hoe je dat kan aanpakken, maar een andere volgorde is net zo lekker!

Vul de glazen met ⅓ deel van de verkruimelde koekjes en schep de helft van de yoghurtroom daarop. Doe daar weer ⅓ deel van de koekjes op en verdeel de aardbeien er bovenop. Schep vervolgens de andere helft van de room in de glazen. Daarbovenop komt het laatste deel van de verkruimelde koekjes en hierop plaats je de bramen, frambozen, zwarte bessen of de mix daarvan. Wil je het helemaal sjiek afmaken, dan leg je nu een paar blaadjes munt tussen het fruit en bestrooi je het met een beetje poedersuiker.

Smakelijk!

 

 

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen