Skip to content

Blog

Luxe Engelse trifle

Luxe Engelse trifle, voor Moederdag
12 mei is het weer moederdag, daarom geef ik je deze week een recept voor een heerlijk en bijzonder dessert, “Trifle.”  Dit feestelijk laagjesdessert van cake, room en fruit ziet er prachtig uit in een grote glazen bowl, als je die niet hebt werken grote wijnglazen ook mooi.  

Toetje

6 personen

45 minuten

Ingrediënten :

Fruitlaag
150 milliliter water
80 gram suiker
2 steranijs
1 vanillepeul
kaneelstokje
500 gram gemengd rood fruit (uit de diepvries van supermarkt kan ook)
200 gram naturel cake, zelfgemaakt of van de bakker

Custardlaag
800 ml koksroom
1 vanillepeul
7 eidooiers
100 gram suiker

Slagroom laag
500 ml slagroom
30 gram poedersuiker
50 gram rood fruit voor garnering

Methode

Het fruit:
1. Verwarm in een pannetje het water, met suiker, steranijs, merg uit de vanillepeul en de peul zelf en het kaneelstokje. Breng aan de kook en laat minimaal 30 min rustig doorkoken, zodat de smaken goed intrekken in deze siroop.
2. Zeef de siroop en giet meteen over het rode fruit. Laat rustig staan. Laat daarna het fruit in een vergiet uitlekken.

3. Snijd de cake in kleine blokjes en meng met het uitgelekte fruit.



De custard:

1. Haal het merg uit de vanillepeul en verwarm het samen met de peul en de koksroom in een pan. Laat zachtjes doorkoken, zodat de smaken goed doortrekken.
2. Maak een papje van de eidooier, het suiker en de maizena.
3. Giet de hete koksroom door een vergiet over het papje in een nieuwe pan, terwijl je goed roert.  
5. Zet de pan op het vuur en roer met een platte metalen spatel rustig door, totdat het stevig wordt.  Laat het ei niet stollen, dus niet laten koken, maar net tegen de kook aan.

6. Laat de custard afkoelen.

7. Klop de slagroom op met de poedersuiker.

Maak mooie laagjes in een grote glazen bowl of in grote wijnglazen.

Laag fruit cake mengsel

Laag custard

Laag fruit cake mengsel
Herhaal tot het op is.

Gebruik de slagroom voor de bovenste laag met een paar besjes voor de garnering.

Eet Smakelijk!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen