Het laatste nieuws en meer...

Surinaams zuurgoed

23 april 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Surinaams zuur of zuurgoed kan niet ontbreken bij Surinaamse gerechten. Makkelijk om eens zelf te maken en goed te bewaren. Erg lekker bij nasi, bami, roti, maar ook een goede smaakvriend bij Hollandse stamp of broodje bal. En die pot staat heel gezellig op tafel ;)

Arancini balletjes

16 april 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Net zo lekker als een bitterbal, maar dan gemaakt van risotto. Arancini heten ze officieel en deze knapperige balletjes met smeuïge vulling smaken heerlijk bij de borrel of als bijgerecht bij een stukje vis of vlees. Je bent even bezig, maar dan heb je ook een prachtig resultaat!

Wortelhummus

10 april 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Wortelhummus smaakt goed bij platbrood, een salade, op een broodje met geroosterde groenten of als dip voor rauwe stukjes groenten.

Carrot Cake

9 april 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Deze carrot cake is inmiddels een klassieker in de keuken. Naast wortel, voeg ik tevens walnoten en een vleugje kokos toe. Met een frisse limoentopping. Mmm…

Brownie met walnoot

2 april 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Geïnspireerd op een recept uit ‘Hoe word ik een goddelijke huisvrouw’ van Nigella Lawson. Met recht een goddelijke brownie. Tast toe!

Alvast genieten van zomerfruit met deze trifle

2 april 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Alvast genieten van zomers fruit met dit decadente dessert. Ideaal om in het weekend te maken, niet heel ingewikkeld en met een stel mooie glazen tover je iets prachtigs op tafel :-)

Groene asperges met mimosa en krokante toast

26 maart 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Bij mimosa denk je eerder aan het drankje dan aan ei maar eigenlijk is het geen van beide. In plaats van alcohol krijg je in dit gerecht een “crumble” van ei die net zoals het drankje vernoemd is naar de gele bloemetjes van de Mimosaplant. Zelf vindt ik crostini’s erg lekker bij dit gerecht.

Frisse doperwtensoep

19 maart 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Munt is volop te krijgen nu en dé smaakmaker van deze lekker frisse knalgroene soep. Zowel koud als warm te eten, dus afhankelijk van het weer maak je je keuze!

Vleesvervangers op een rij

12 maart 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Een dagje geen vlees is met een beetje creativiteit gemakkelijk te koken en leuk ter variatie. Wat dacht je van deze eiwitrijke lekkernijen:

Spicy appelchutney

5 maart 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Verrassend lekker is deze spicy appelchutney en veelzijdig te gebruiken! Op een broodje met kaas, bij de borrel, bij Indiase gerechten of naast je gehaktbal bij de stamppot; deze chutney smaakt echt overal lekker bij en pimpt je bordje to the max :)

Items 1 tot 10 van 125

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 13