Prijsverhogingen per 25 april
Helaas moet ik met ingang van 25 april de prijzen voor mijn maaltijden verhogen. Ingrediënten en energie zijn de afgelopen tijd flink duurder geworden en er is grote krapte op de arbeidsmarkt. Dit worden de nieuwe prijzen:
Passenden wijnen bij mijn kerstmenu
Dit jaar heb ik twee wijnspecialisten gevraagd om een advies bij mijn kerstmenu.
David Bolomey, onze buurman op de Gerard Schaepstraat, gaf vorig jaar ook al heerlijke tips. Daarnaast geeft Michiel ter Heide van Vleck wijnen en klant van het eerste uur zijn advies.
Gepekelde citroen & gekonfijte sinaasappel
Gepekelde of gekonfijte citrus geeft een bijzonder smaak aan je maaltijden en ik kook er graag mee. De gepekelde zilte schilletjes fijngesneden door couscous-, quinoa- of rijstsalade, door een stoofgerecht, door geroosterde groenten, in een dressing: dit aromatische mengsel geeft een boost! Zoet gekonfijte sinaasappel schilletjes doe je fijngesneden door je chocolade desserts, in een cake of door je oliebollenbeslag.
Courgette & feta burgers
Lekker fris, hartig en glutenvrij zijn deze burgers van courgette, feta, basilicum en amandelmeel. Lekker tussen een sandwich, of bij de avondmaaltijd met aangemaakte rijst en een salade. Een frisse dip van Griekse of volle yoghurt met verse gehakte kruiden, zwarte peper, snuf zout en wat citroensap maakt deze burgers nog lekkerder :)
Zongedroogde tomatenpesto
Deze pesto is een variant op de klassieke groene basilicumpesto. De zongedroogde tomaatjes geven een hartige smaak. Deze donker gekleurde pesto smaakt lekker op een broodje tijdens de lunch of bij geroosterde groenten en gebakken aardappeltjes bij het avondeten. Daarnaast is deze pesto ook ideaal om door gekookte pasta te mengen.
Gebakken polenta
Polenta is een lekker alternatief voor aardappelen, pasta en rijst. Traditioneel eet je dit bijgerecht in Italië als een warme dikke pap. Wanneer je de pap laat afkoelen wordt het hard. Deze kan je vervolgens bakken in de pan of oven. Om te serveren steek je er rondjes uit of snijd je de gebakken polenta in plakken.
Kimchi
Kimchi is gefermenteerde kool en dé smaakmaker bij Koreaanse gerechten. De smaak is fris, zurig en flink spicy. De geur is zeer dominant, ik waarschuw je vast even :)
Pittige ratatouille
Voor mijn gezin maak ik graag deze ratatouille. Boordevol groenten, boordevol smaak en redelijk eenvoudig te maken.
Pompoen hummus
Naast het roosteren of bakken van pompoen voor in een groentegerecht, kan je er ook heerlijke hummus van maken. Lekker op flatbread bij de borrel, op een broodje met gegrilde groenten of bij een maaltijdsalade. Deze hummus is in een schone (jam) pot goed afgedekt minimaal 5 dagen houdbaar in de koelkast.
Biet & feta burger
Het zoete van bietjes en het zilte van feta is een perfecte combi in deze glutenvrije vega burger. Niet moeilijk om te maken en een goede compagnon bij een couscous- of quinoa salade. Óf tussen Libanees platbrood met een dot van je favoriete knoflook yoghurtsaus…