Het laatste nieuws en meer...

Rijke tabouleh salade

12 juli 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Deze rijk gevulde Tabouleh salade is een mooi bijgerecht voor een BBQ Arabische stijl. Het is bijvoorbeeld lekker bij gekruide kipspiesjes, gegrilde feta, köfte of gegrilde sardientjes.

Tofu op z'n aziatisch

5 juli 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Deze gemarineerde tofu is een lekkere smaakmaker bij Aziatische rijstgerechten, noedels, of als topping op een exotische salade. . Dit recept is makkelijk te maken en je hebt meteen iets bijzonders :)

Wortel hummus

28 juni 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Wortelhummus smaakt goed bij platbrood, een salade, op een broodje met geroosterde groenten, of als dip voor rauwe stukjes groenten.

Mexicaanse bonensalade

21 juni 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Ik gebruik kidneybonen, zwarte bonen en kikkererwten, maar je kan natuurlijk zelf ook andere bonen toevoegen, zolang het geheel neerkomt op ongeveer 450 gram bonen.

Mexicaanse lasagne

14 juni 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

De lasagne bestaat uit lagen van tortilla’s en vulling van rundergehakt, paprika, tomaat en kruiden. Op de bovenste laag komt een topping van crème fraiche en kaas die mooi smelt in de oven.

Romige vegan mayonnaise en pure ketchup

6 juni 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Soms gaat er niets boven een lekker patatje met mayo en ketchup. Hieronder staat mijn recept voor vegan mayonaise en ketchup. De mayo maak ik met soja, dat geeft een heerlijk romig en rijke smaak. En mijn ketchup bevat een stuk minder suiker dan uit de supermarkt. Als je je deze mayo en ketchup wat langer wilt bewaren, zet ze dan in de koelkast in een schoon potje.

Baklava

4 juni 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Vandaag is het weer zover, Eid-al-Fitr. Het einde van het vasten van de Ramadan en het begin van het suikerfeest. Ter gelegenheid van dit feest deel ik graag een klassiek recept wat ik van mijn collega Naiem heb gekregen: Baklava.

Italiaanse polenta

31 mei 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Polenta is een lekker alternatief voor aardappelen, pasta en rijst. Traditioneel eet je dit bijgerecht in Italië als een warme dikke pap. Wanneer je de pap laat afkoelen wordt het hard. Vervolgens kan je er plakken van snijden die je kunt bakken in de pan of oven.

Arabische linzensoep (vegan)

24 mei 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Ik haal veel inspiratie uit de Arabische keuken. Deze linzensoep maak ik met het Libanees 7- kruidenmengsel uit het kookboek “de Souk”. Een souk is een Arabische markt, voor deze kruiden moet je misschien ook de markt op ;)

Luxe Engelse trifle

10 mei 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

12 mei is het weer moederdag, daarom geef ik je deze week een recept voor een heerlijk en bijzonder dessert, “Trifle.” Dit feestelijk laagjesdessert van cake, room en fruit ziet er prachtig uit in een grote glazen bowl, als je die niet hebt werken grote wijnglazen ook mooi.

Items 1 tot 10 van 70

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 7