Het laatste nieuws en meer...

Hangop met verse rabarber

3 mei 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Het is weer het seizoen van de rabarber. Dit frisse zomerse toetje is lekker gezond omdat je appel gebruikt om de rabarber zoet te maken in plaats van suiker.

Eet shoarma als een koning

25 april 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Maak voor het koningsweekend je eigen shoarma. Lekker met knoflooksaus, en wil je die zelf maken? Dat kan! Het geheim van een goede knoflooksaus is veel volle yoghurt gebruiken.

Groene asperges met mimosa en krokante toast

19 april 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Bij mimosa denk je eerder aan het drankje dan aan ei maar eigenlijk is het geen van beide. In plaats van alcohol krijg je in dit gerecht een “crumble” van ei die net zoals het drankje vernoemd is naar de gele bloemetjes van de Mimosaplant. Zelf vindt ik crostini’s erg lekker bij dit gerecht.

Caponata recept

12 april 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Ik maak zelf graag een grote pan van dit fijne Siciliaanse groentegerecht. Door het weekend heen kun je het makkelijk opwarmen en eten bij een getoast stuk brood of verse pasta. Neem de tijd voor het bereiden, dat maakt het zacht, intens en vol van smaak. Dit gerecht wordt nog lekkerder als je het een paar dagen van tevoren maakt en in je koelkast laat staan.

Cornish pasty recept

5 april 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Maak je eigen Cornish pasty! Wanneer je eenmaal het deeg klaar hebt kan je alle kanten op met de vulling. Zo heb ik in Cornwell zelfs pasty’s gegeten met mozzarella en chorizo! Ik hou het nu traditioneel met de twee vullingen die ik hier ter inspiratie heb neergezet, laat je vooral niet beperken.

Quinoa salade recept

29 maart 2019

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

   Reacties

Voor een zonnig weekend maak ik graag quinoa salade. Deze rijkgevulde salade is ideaal om je koelkast mee op te ruimen. Die paar radijsjes, sla of paprika die nog in de groentela liggen? Het mag er allemaal in.

Hartig koken met chocola?

26 februari 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Bij een recept met chocola denk je waarschijnlijk als eerste aan zoete gerechten zoals brownies, choco mousse of chocolademelk. Eigenlijk jammer want chocola is een heel divers ingrediënt dat ook zijn plaats verdient in hartige gerechten.

Umami en optimaal gebruik van ingrediënten

19 februari 2019

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

   Reacties

Op 1 maart laat ik je graag kennismaken met een vernieuwende manier van koken. Die dag kook ik samen met gast-chef Merijn van restaurant Choux een bijzonder 3-gangen menu. Dit menu bevat niet alleen bijzondere bereidingstechnieken, we maken ook optimaal gebruik van de ingrediënten. Zo verspillen we zo min mogelijk.

Een unieke avond thuis uit eten met gast chef Merijn

12 februari 2019

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

   Reacties

Maak kennis met de vernieuwende keuken van gast-chef Merijn! Op 1 maart kook ik samen met Merijn van Berlo (chef bij restaurant Choux) een speciaal 3-gangen diner. We gaan je verrassen met bijzondere ingrediënten en bereidingen.

Tip voor restjes

10 januari 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Na het avondeten heb je soms wat restjes over. Zonde om weg te gooien! Hier vind je wat tips om er iets lekkers mee te maken!

Items 1 tot 10 van 60

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6