Skip to content
Sportieve collega's gezocht! Solliciteer hier direct »

Blog

Gepekelde citroen & gekonfijte sinaasappel

19 november 2021 Marleen Keuken geheimen

Gepekelde of gekonfijte citrus geeft een bijzonder smaak aan je maaltijden en ik kook er graag mee. De gepekelde zilte schilletjes fijngesneden door couscous-, quinoa- of rijstsalade, door een stoofgerecht, door geroosterde groenten, in een dressing: dit aromatische mengsel geeft een boost! Zoet gekonfijte sinaasappel schilletjes doe je fijngesneden door je chocolade desserts, in een cake of door je oliebollenbeslag. 

Lees verder...

Courgette & feta burgers

29 oktober 2021 Marleen Keuken geheimen

Lekker fris, hartig en glutenvrij zijn deze burgers van courgette, feta, basilicum en amandelmeel. Lekker tussen een sandwich, of bij de avondmaaltijd met aangemaakte rijst en een salade. Een frisse dip van Griekse of volle yoghurt met verse gehakte kruiden, zwarte peper, snuf zout en wat citroensap maakt deze burgers nog lekkerder :)

Lees verder...

Zongedroogde tomatenpesto 

15 oktober 2021 Marleen Keuken geheimen

Deze pesto is een variant op de klassieke groene basilicumpesto. De zongedroogde tomaatjes geven een hartige smaak. Deze donker gekleurde pesto smaakt lekker op een broodje tijdens de lunch of bij geroosterde groenten en gebakken aardappeltjes bij het avondeten. Daarnaast is deze pesto ook ideaal om door gekookte pasta te mengen.

Lees verder...

Gebakken polenta

8 oktober 2021 Marleen Keuken geheimen

Polenta is een lekker alternatief voor aardappelen, pasta en rijst. Traditioneel eet je dit bijgerecht in Italië als een warme dikke pap. Wanneer je de pap laat afkoelen wordt het hard. Deze kan je vervolgens bakken in de pan of oven. Om te serveren steek je er rondjes uit of snijd je de gebakken polenta in plakken.

Lees verder...

Kimchi

1 oktober 2021 Marleen Keuken geheimen

Kimchi is gefermenteerde kool en dé smaakmaker bij Koreaanse gerechten. De smaak is fris, zurig en flink spicy. De geur is zeer dominant, ik waarschuw je vast even :)

Lees verder...

Pittige ratatouille

24 september 2021 Marleen Keuken geheimen

Voor mijn gezin maak ik graag deze ratatouille. Boordevol groenten, boordevol smaak en redelijk eenvoudig te maken.

Lees verder...

Pompoen hummus

17 september 2021 Marleen Keuken geheimen

Naast het roosteren of bakken van pompoen voor in een groentegerecht, kan je er ook heerlijke hummus van maken. Lekker op flatbread bij de borrel, op een broodje met gegrilde groenten of bij een maaltijdsalade. Deze hummus is in een schone (jam) pot goed afgedekt minimaal 5 dagen houdbaar in de koelkast. 

Lees verder...

Biet & feta burger

10 september 2021 Marleen Keuken geheimen

Het zoete van bietjes en het zilte van feta is een perfecte combi in deze glutenvrije vega burger. Niet moeilijk om te maken en een goede compagnon bij een couscous- of quinoa salade. Óf tussen Libanees platbrood met een dot van je favoriete knoflook yoghurtsaus…

Lees verder...

Brioche

3 september 2021 Marleen Keuken geheimen

Brioche is luchtig brood, gemaakt met bloem, boter en ei. Dit luxe brood zie je vaak op de kaart bij restaurants, maar je kan het natuurlijk ook zelf maken! Lekker bij een uitgebreid ontbijt of brunch of bij een voorgerecht. Maak het deeg een dag van tevoren en bak op de dag zelf af, zorg dat je op tijd hiermee begint :)

Lees verder...

Prijsverhogingen per 6 september

29 augustus 2021 Marleen Algemeen

Helaas moet ik voor het eerst in 4 jaar de prijzen van mijn maaltijden verhogen. Ingrediënten zijn de afgelopen tijd flink duurder geworden en er is grote krapte op de arbeidsmarkt. Daarom zijn dit vanaf 6 september de nieuwe prijzen.

Lees verder...
Items 1 tot 10 van 155