Skip to content

Blog

Doe mee aan mijn Sinterklaas kleurwedstrijd!

15 november 2019 Marleen Algemeen

Omdat de Sint weer in het land is, organiseer ik deze week een Sinterklaas kleurwedstrijd voor al mijn kleine eters. Daan, die normaal de fietsroutes plant, heeft voor de gelegenheid een leuke kleurplaat getekend.

Lees verder...

Rijke taboulehsalade

11 juli 2019 Marleen Keuken geheimen

Deze rijk gevulde taboulehsalade is een mooi bijgerecht voor een BBQ Arabische stijl. Het is bijvoorbeeld lekker bij gekruide kipspiesjes, gegrilde feta, köfte of gegrilde sardientjes.

Lees verder...

Tofu op z'n aziatisch

4 juli 2019 Marleen Keuken geheimen

Deze gemarineerde tofu is een lekkere smaakmaker bij Aziatische rijstgerechten, noedels, of als topping op een exotische salade. . Dit recept is makkelijk te maken en je hebt meteen iets bijzonders :)

Lees verder...

Mexicaanse lasagne

21 juni 2019 Marleen Keuken geheimen

De lasagne bestaat uit lagen van tortilla’s en vulling van rundergehakt, paprika, tomaat en kruiden. Op de bovenste laag komt een topping van crème fraiche en kaas die mooi smelt in de oven.

Lees verder...

Mexicaanse bonensalade

21 juni 2019 Marleen Keuken geheimen

Ik gebruik kidneybonen, zwarte bonen en kikkererwten, maar je kan natuurlijk zelf ook andere bonen toevoegen, zolang het geheel neerkomt op ongeveer 450 gram bonen.

Lees verder...

Romige vegan mayonnaise en pure ketchup

6 juni 2019 Marleen Keuken geheimen

Soms gaat er niets boven een lekker patatje met mayo en ketchup. Hieronder staat mijn recept voor vegan mayonaise en ketchup. De mayo maak ik met soja, dat geeft een heerlijk romig en rijke smaak. En mijn ketchup bevat een stuk minder suiker dan uit de supermarkt. Als je je deze mayo en ketchup wat langer wilt bewaren, zet ze dan in de koelkast in een schoon potje.

Lees verder...

Italiaanse polenta

29 mei 2019 Marleen Keuken geheimen

Polenta is een lekker alternatief voor aardappelen, pasta en rijst. Traditioneel eet je dit bijgerecht in Italië als een warme dikke pap. Wanneer je de pap laat afkoelen wordt het hard. Vervolgens kan je er plakken van snijden die je kunt bakken in de pan of oven.

Lees verder...

Luxe Engelse trifle

27 mei 2019 Marleen Keuken geheimen

12 mei is het weer moederdag, daarom geef ik je deze week een recept voor een heerlijk en bijzonder dessert, “Trifle.” Dit feestelijk laagjesdessert van cake, room en fruit ziet er prachtig uit in een grote glazen bowl, als je die niet hebt werken grote wijnglazen ook mooi.

Lees verder...

Arabische linzensoep (vegan)

27 mei 2019 Marleen Keuken geheimen

Ik haal veel inspiratie uit de Arabische keuken. Deze linzensoep maak ik met het Libanees 7- kruidenmengsel uit het kookboek “de Souk”. Een souk is een Arabische markt, voor deze kruiden moet je misschien ook de markt op ;)

Lees verder...

Hangop recept

3 mei 2019 Marleen Keuken geheimen

Het is weer het seizoen van de rabarber. Dit frisse zomerse toetje is lekker gezond omdat je appel gebruikt om de rabarber zoet te maken in plaats van suiker.

Lees verder...
Items 111 tot 120 van 174