Skip to content

Blog

Rijk gevulde vegan bonenchili

Rijk gevulde vegan bonenchili met warme twist

Boordevol smaak, supergezond en met een warme twist door de cacao, is deze rijk gevulde vegan bonenchili. Heerlijk met tortilla’s, komkommer en guacamole, of met volkoren rijst, stukjes avocado en frisse zoetzuur.

Ingrediënten voor 4 personen:bonenchili
2 rode of gele paprika’s
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
1 volle theelepel komijnpoeder
1 volle theelepel korianderpoeder
1 theelepel gedroogde oregano
Mespunt gerookt paprikapoeder (pimenton de la vera, te koop bij Jumbo of AH)
Mespunt kaneelpoeder
Mespunt chilipoeder
Mespunt kruidnagelpoeder
1 blikje tomatenpuree 70 gram
Halve rode peper
Eventueel een kwart madame jeanette peper
1 gedroogd laurierblad
1 blik tomatenblokjes 400 gram
1 theelepel cacaopoeder
600 gram uitgelekte bonen uit blik, bv een mix van zwarte bonen, bruine bonen, kidneybonen
1 bosje koriander
Plantaardige olie
Zwarte peper uit de molen
Zout

Bereiding:
Maak paprika schoon en snijd in smalle reepjes of blokjes van 1,5 bij 1,5 cm. Pel en schil de ui en knoflook en snijd fijn. Bak de paprika met de ui en knoflook aan in een ruime pan met een klein scheutje olie. Bak op matig vuur gedurende 20-25 minuten, totdat ui en paprika redelijk zacht is en voeg dan komijnpoeder, gerookt paprikapoeder, oregano, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, korianderpoeder, chilipoeder en laurierblad toe en bak even mee. Snijd intussen de peper(s) fijn en voeg dit samen toe met het blikje tomatenpuree. Bak kort mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe, samen met een halve theelepel zout en stoof alles zachtjes voor 15 minuten.
Zet de bonen klaar en snijd de koriander fijn. Voeg op het allerlaatst de bonen toe en warm goed door. Voeg dan het cacaopoeder toe, samen met de gesneden koriander. Proef en voeg zo nodig nog wat zout, zwarte peper uit de molen, chilipoeder of verse peper toe, wat jij lekker vindt!
Serveer met tortilla’s (5 min. in voorverwarmde oven op 200 graden), guacamole (ik vind de verse guacamole van AH een prima alternatief als je even geen tijd hebt om het zelf te maken of stukjes verse avocado) en stukjes komkommer. Of serveer met (zilvervlies)rijst en als je nog een potje atjar hebt staan: dat is hier ook heel lekker bij :)

Eet smakelijk!

 

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen