Skip to content

Blog

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne
De lasagne bestaat uit lagen van tortilla’s en vulling van rundergehakt, paprika, tomaat en kruiden. Op de bovenste laag komt een topping van crème fraiche en kaas die mooi smelt in de oven.


4 personen
1 uur bereidingstijd


Ingrediënten
8 tortilla

500 gr rundergehakt
1 grote rode paprika
400 gr tomaten uit blik

160 gr crème fraîche
170 gr geraspte belegen kaas

2 bosuitjes
1 grote witte ui
2 teentjes knoflook

1,5 theelepel koriander
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel cacaopoeder
snufje chilipoeder
Zonnebloemolie



Bereiding

1. Snijd de paprika in blokjes van 1 cm bij 1 cm en bak op hoog vuur een beetje zonnebloemolie tot licht gekleurd in een pan. Haal uit de pan en zet opzij. me

2. Snipper en bak in dezelfde pan met een beetje zonnebloemolie de ui tot glazig. Voeg de gehakte knoflook toe en laat 1 minuut meebakken. Voeg het rundergehakt en de kruiden toe en roer regelmatig door op matig vuur, totdat het gehakt gaar is Voeg dan de tomatenblokjes en de paprika toe en laat de saus 30 minuten zachtjes stoven met de deksel er los op.

3. Meng 120 gr van de geraspte kaas met de crème fraîche en zet dit apart. Snij de bosui fijn.


4. Haal de saus van het vuur en meng de gesneden bosui en de rest van de kaas erdoor. Voeg eventueel een snufje zout toe.

5. Leg bakpapier in een ovenschaal en leg daarop 2 tortilla’s bijgesneden zodat je de bodem bedekt. Beleg de tortilla’ met ⅓ van de saus en leg daarop weer 2 bijgesneden tortilla’s. Hierop weer ⅓ saus, 2 tortilla’s en daarop het laatste deel van de saus. Dek het geheel af met de laatste 2 tortilla’s en verdeel het kaas en crème fraîche mengsel daarop.

6. Zet de lasagne in de oven, 20 minuten op 180 graden, totdat de lasagne goed heet is en de kaas mooi gesmolten.


Eet Smakelijk!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen