Skip to content

Blog

Italiaanse polenta

Italiaanse polenta
Polenta is een lekker alternatief voor aardappelen, pasta en rijst.  Traditioneel eet je dit bijgerecht in Italië als een warme dikke pap. Wanneer je de pap laat afkoelen wordt het hard. Vervolgens kan je er plakken van snijden die je kunt bakken in de pan of oven.

Polenta heeft van zichzelf een vrij neutrale smaak. Daarom wordt het vaak gemengd met parmezaanse kaas en eet je het met kruidige volle sauzen en stoofvlees.  

6 personen
60 min bereidingstijd

Ingredienten:
1 liter groentebouillon
100 gram boter
200 gram instant polenta (Maïsgriesmeel)
100 gram parmezaanse kaas
2 eieren

Methode
1. Breng de bouillon samen met de boter tegen de kook aan in een pan. 

2. Voeg vervolgens de instant polenta in kleine porties toe en blijf het de eerste paar minuten stevig roeren om klontjes te voorkomen. Blijf het mengsel 5 minuten goed roeren, zodat het mooi egaal blijft en voeg dan de parmezaanse kaas toe.

3. Laat de pan met polenta 15 minuten van het vuur af  staan. Voeg vervolgens de losgeklopte eieren toe. Roer goed door om er voor te zorgen dat het ei goed gemengt wordt en voeg naar smaak een snufje zout toe.
4. Spreid de polenta uit in een met olijfolie ingesmeerde oven tray of ovenschaal en bak het af in een heteluchtoven op 230 graden gedurende 6 minuten tot de polenta goudbruin oogt.

5. Snijd de polenta vervolgens in mooie puntjes of rechthoeken voordat je ze serveert naast bijv. een caponata.


Eet Smakelijk!

 

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen