Skip to content

Blog

Indiase groente curry op 2 manieren

groente curry met bombay potatoes

Deze curry is rijk van smaak en super gezond!

Wil je het jezelf gemakkelijk maken in deze eerste drukke weken na de zomervakantie?

Maak dan een dubbele portie van de curry en eet deze de eerste dag met kip en rijst en de volgende dag met een gekookt eitje en Bombay potatoes.


CURRY
Bak in een hapjespan met zonnebloemolie op matig vuur: 1 wortel in plakjes, 1 gesnipperde ui, 1 gele paprika in blokjes, 1.5 teentje knoflook fijngesneden, 1.5 tl mosterdzaad, 1.5 tl komijnzaad, 0.5 tl zout.

Voeg dan 375 g tomaten (tot grove pulp gehakt in een keukenmachine), 150 g bloemkoolroosjes, 3 tl kerriepoeder, snufje chilipoeder, zwarte peper, 125 ml groentebouillon, 50 g santen en 125 g sperzieboontjes toe en laat 30 min stoven.

MET KIP EN RIJST
Maak een marinade van: 1 blikje tomatenpuree, 75 ml yoghurt, 3 tl tandoori kruiden, 1.5 tl zout, 1 teentje knoflook fijngehakt. Besmeer 4 platgeslagen kipdijbeenfilets met de marinade en zet 30 min in de koelkast. Rooster de kip met wat olie 20 min op 200 graden op een bakplaat in de oven. Snijd de kip in repen.

Kook 300 g basmatirijst volgens de verpakking, maar voeg wel 1 tl kurkuma, 1 kruidnagel, 2 laurierblaadjes en een snufje zout toe aan het water.

Serveer de helft van de groentecurry met de gele rijst en de gesneden kip.

MET EI EN BOMBAY POTATOES

Kook 4 eitjes hard en pel ze. Verwarm de curry en leg de eitjes erin, zodat ze warm blijven.

Kook 600 gram geschilde en in blokjes gesneden aardappels gaar en houd een kopje van het kookvocht apart.

Bak in een andere pan zonder olie en op matig vuur totdat de specerijen beginnen te geuren:
- 2 kaneelstokjes
- 1 theelepel mosterdzaad, geel of donker
- 2 theelepel komijnzaad
- 1 kruidnagel

Voeg dan toe en laat zachtjes stoven totdat de uien zacht zijn (dit duurt ongeveer 20 minuten):
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel garam masala
- een halve theelepel kurkuma

Breng op smaak met een scheutje witte wijnazijn en een theelepeltje basterdsuiker.

Meng de gekookte aardappelen erdoor en voeg naar smaak zout toe en als het droog is een klein beetje van het kookvocht van de aardappelen.

Bestrooi met:
- verse koriander (als je daarvan houdt) en of
- fijngesneden bosui

Serveer de aardappels met de warme curry en de eitjes.

Eet smakelijk!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen