Zomerse gazpacho

14 augustus 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Zomerse gazpacho

Heerlijk fris en hartig, volledig plantaardig (veganistisch) en supergezond is deze koud geserveerde Spaanse soep. Hieronder deel ik mijn recept.

Gazpacho

Ingrediënten voor 6 personen (1,5 liter)

Voor de soep:
½ snee zuurdesembrood
1 kilo rijpe tomaten
1 groene paprika
1 halve komkommer
2 teentjes knoflook
1 kleine rode ui
1 eetlepels extra vergine olijfolie
2 eetlepels rode wijn azijn of sherry azijn
Tabasco
Zwarte peper uit de molen
Zout

Voor de topping:
1 bosuitje
½ bosje bieslook
Extra vergine olijfolie

Bereiding:
Alle ingrediënten voor de soep ga je straks met de staafmixer staven. Om dit makkelijk te kunnen doen, snijd je eerst alles in kleinere stukjes. Om te beginnen: scheur het brood in stukjes. Snijd de tomaten in kwarten of in 6 of 8 parten (afhankelijk van hoe groot de tomaten zijn). Halveer de paprika, haal zaadlijsten en zaadjes eruit en snijd in stukjes. Was de halve komkommer en halveer en snijd in halve maantjes van ongeveer 1 cm dik. Pel het uitje en snijd in stukjes. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
Doe nu alle bovenstaande ingrediënten in een ruime mengschaal en voeg de olijfolie en azijn toe. Voeg een paar druppels tabasco toe en een theelepel zout en staaf alles glad. Proef of je de soep nu lekker vindt. Misschien nog wat tabasco voor de pit, een beetje azijn om het frisser te maken of een extra snufje zout.
Zet de soep in de koelkast en laat koud worden.

Voor de topping snijd je intussen het bosuitje in ringetjes en de bieslook fijn.
Serveer de koude soep in soepkommen en strooi de bosui en bieslook eroverheen. Maak het bord af met een paar druppels olijfolie en zwarte peper uit de molen.

Geniet ervan!

 

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Reacties