Skip to content

Blog

Aardappelsalade in een nieuw jasje

Aardappelsalade in een nieuw en gezond jasje

Aardappelsalade heeft niet altijd een goede naam. Vaak denken we aan een vette kleffe hap, met veel mayonaise en weinig smaak. Maar eigenlijk is een goed bereide aardappelsalade een geweldig lekker groentegerecht! Ideaal bij een BBQ (op Vaderdag!), als lunchgerecht of bij de picknick.
Ik maak deze salade met veel verschillende soorten groenten, maar je kan ook goed groenten gebruiken die je over hebt, of iets minder verschillende soorten gebruiken. Zolang de groenten maar lekker stevig zijn van structuur :-)

Ingredienten:Aardappelsalade
1 kilo aardappelen
Halve knolselderij
250 gram haricots verts of sperziebonen
Halve prei
50 gram spinazie
200 gram doperwtjes en/of tuinboontjes uit de vriezer
125 gram spekblokjes
2 volle eetlepels mayonaise
3 volle eetlepels dikke yoghurt
Sap en rasp van 1 citroen
Klein bosje dragon
Klein bosje peterselie
Zwarte peper uit de molen en zout

Bereiding:
Laat de doperwtjes en/of tuinboontjes ontdooien en zet even apart.
Halveer de haricots verts of de boontjes. Schil de aardappel en de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Kook eerst de haricots verts /boontjes in ruim water tot beetgaar, schep uit de pan en spoel ze meteen met koud water af (zo blijven ze mooi groen). Kook in dezelfde pan en water de knolselderijblokjes tot beetgaar en kook dan in hetzelfde water de aardappelblokjes tot gaar. Laat afkoelen op een bord of plaat.
Bak in een pan zonder olie de spekblokjes tot goudbruin, giet het vet eraf en laat afkoelen
Was de prei en snijd in fijne reepjes. Was (als nodig) en snijd de spinazie grof.
Snijd de peterselie en dragon fijn.
Meng de mayonaise met yoghurt, citroensap en rasp met elkaar en schep de gesneden peterselie en dragon erdoor.
Meng in een ruime kom alle groenten, de spekblokjes en de dressing met elkaar en breng op smaak met een flinke hoeveelheid zwarte peper en eventueel wat zout.

Eet smakelijk!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen