Skip to content

Blog

Probeer mijn recepten voor Yorkshire pudding en koolrabi puree

Friday roast'Sunday Roast' is zonder twijfel het meest populaire gerecht in Engeland. Traditioneel op zondag gegeten met familie en vrienden aan lange tafels in de pub is dit het ultieme comfort food.

Morgen serveer ik het als 'Friday roast' met daarbij een aantal lekkere bijgerechten zoals Yorkshire pudding en een puree van koolrabi.

Als het je leuk lijkt om deze bijgerechtjes een keer zelf te maken vind je hieronder mijn recepten.

Yorkshire pudding

10-12 stuks

  • 250 gram bloem
  • 150 milliliter melk
  • 5 eieren
  • 3 gram zout (ongeveer een halve theelepel)

Maak het beslag een dag van tevoren, door goed te mixen met staafmixer of met de hand met een garde. Zet afgedekt in de koelkast voor de volgende dag.

Op de dag zelf: giet een laagje van een halve cm zonnebloemolie in siliconen muffinvormpjes, laat super heet worden in oven op 250 graden (duurt ongeveer 10 minuten in voorverwarmde oven).

Giet dan voorzichtig het beslag in de vormpjes, ongeveer voor de helft vullen, niet meer, want ze gaan rijzen in de oven.

Bak op 200 graden gedurende 15 minuten (of iets langer/korter, hangt van je oven af) totdat ze goudbruin gekleurd zijn en mooi omhoog gekomen zijn.

Laat even uitdampen op een rekje en serveer bij de roast.

Koolrabi puree

Voor 10 - 12 personen, 50-60 gram per persoon

  • 600 gram koolrabi geschild en in blokjes gesneden, zorg dat je netto 600 gram overhoudt
  • 50 roomboter
  • 50 ml koksroom
  • 50 ml witte wijn

Stoof de koolrabi in een pannetje met deksel met boter, room en de wijn tot de koolrabi volledig zacht is en pureer dan met staafmixer.

Na het staven voeg je naar smaak een klein beetje zout en witte peper toe.

Lekker bij de Yorkshire pudding!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen