Vleesvervangers op een rij

12 maart 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Inspiratie voor een dagje zonder vlees

Een dagje geen vlees is met een beetje creativiteit gemakkelijk te koken en leuk ter variatie. Wat dacht je van deze eiwitrijke lekkernijen:

Tempeh
Lekker bij alle Aziatische gerechten of bij stamppot. Ga uit van 70 gram per persoon. Snijd in kleine blokjes en bak aan in plantaardige olie gedurende 10 minuten, zorg dat de tempeh wat knapperig wordt. Maak intussen een marinade van een halve eetlepel ketjap per persoon en als je van pittig houd doe je daar een halve theelepel sambal door per persoon. Hussel de tempeh door de marinade en serveer meteen.

Tofu
Lekker door alle curries en stoofgerechten met groenten.
Ga uit van 70 gram per persoon. Snijd in kleine blokjes en als je curry of groentestoof klaar is, meng je het er doorheen. Je kan ze ook eerst even aanbakken in wat plantaardige olie.
Tofu en tempeh is ook ideaal om na het bakken aan een stokje te rijgen en te serveren met satésaus bij je rijst- of bamigerecht.

HalloumiHalloumi
Een zilte kaas die perfect past bij alle maaltijdsalades en bij stamppot.
Ga uit van 60 gram per persoon. Snijd in plakken en bak kort aan in wat plantaardige olie (tip: gebruik bakpapier in de pan, dan bakt de kaas niet aan). Serveer meteen.

Peulvruchten
Chili sin carne, linzen dahl, groentestoof met kikkererwten, allemaal gerechten die rijk zijn aan eiwitten door de peulvruchten. Of probeer mijn rijk gevulde bonenchili.

Pulled oats
Een supergezond alternatief voor vlees en te gebruiken als gehakt. Wat dacht je van vegan gehaktballetjes? Klik hier voor mijn recept!

 

 

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Reacties