Skip to content

Blog

Vegan 3-gangen menu op 1 november

Sinds de start van MarleenKookt, nu bijna 7 jaar geleden kun je elke dag kiezen uit een vlees- of visgerecht en een vegetarische maaltijd. Ik kook graag vegetarisch en vind het een leuke uitdaging om vegetarische recepten te ontwikkelen waarbij je niet alleen het vlees of vis component weglaat of vervangt, maar waarbij het gerecht een opzichzelfstaande volwaardige maaltijd is.

Vegan mayo makenVeganistische koken
Steeds vaker krijg ik van klanten de vraag of ik ook een veganistische optie aan mijn menu toe wil voegen. In eerste instantie zag ik dit als iets ingewikkelds, maar nu ik mij er verder in heb verdiept vind ik het steeds leuker worden! Veganistisch koken daagt me uit om op andere manier naar recepturen, gerechten en bereidingswijzen te kijken en het werkt stimulerend om buiten voor ons gebaande paden te treden. Ik kwam er op zoek naar recepten ook achter dat ik al vaker veganistisch kook dan ik dacht!

Veganistische gerechten die ik de afgelopen tijd gekookt heb zijn Surinaamse roti, Thaise groentecurry, Poké Bowl en Sukiyaki tofu.

Vegan mayo makenUitdaging
De volgende uitdaging was om te kijken of ik het breder kon trekken en een veganistische soep en toetje kon koken. Mijn toetjes maak ik vaak met zuivelproducten en soms ook met gelatine. We hebben in de keuken veel geëxperimenteerd de laatste tijd. Van vegan mayonnaise (zoals hier op de foto) tot vegan tarte tatin. Op 1 november is het World Vegan Day en kun je mijn veganistische 3-gangen menu bestellen met een Arabische linzensoep, veggie tajine en tarte tatin.


Als je dit hebt geproefd hoor ik natuurlijk graag wat je ervan vindt en ideeën voor andere lekkere veganistische recepten zijn van harte welkom!

Eet smakelijk,
Marleen

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen