Skip to content

Blog

Spinaziesoep met waterkers

Lekker zomers is deze frisse soep van spinazie en supergezond! Je kan de soep koud of warm eten. Lekker bij de lunch, als voorgerecht bij een uitgebreid diner, of zo uit de koude thermoskan in een bekertje tijdens een picknick ☀️

 

Ingredienten voor 1,5 - 1,8 liter:vrijdag_recept

1 ui

2 teentjes knoflook

1 kleine aardappel

600 gram verse spinazie, gewassen

750 ml water

Anderhalf blokje groentebouillon

80 gram waterkers of rucola, gewassen

80 ml kookroom, slagroom, of creme fraiche

Plantaardige olie

Zout en peper

 

Bereiding:

Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Fruit aan in wat olie in een ruime pan gedurende 15 minuten. Schil en snijd de aardappel in kleine blokjes. Voeg de blokjes toe aan de ui en voeg ook het water en bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken, totdat de aardappel zacht is. Voeg dan de spinazie en tuinkers of rucola toe en zet het vuur uit. Voeg dan de room toe en staaf met de staafmixer de soep helemaal glad. Breng op smaak met zout en peper.

Geniet ervan!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen