Skip to content

Blog

Chicken Parmigiana

In Amerika is het 4 juli Independence day. Italiaanse immigranten hebben dit gerecht meegebracht, oorspronkelijk met kalfsvlees, maar ook erg lekker met kip. Ik geef het gerecht een gezonde twist door de kip niet met een broodkorst in olie te bakken maar alleen een beetje bloem te gebruiken.

 

Voor 4 personen:

chicken_parmigiana

TOMATENSAUS Fruit 1 fijngehakte ui in olijfolie. Voeg 2 teentjes fijngesneden knoflook en 4 ansjovisjes toe, deze smelten vanzelf! Laat 15 minuten zachtjes stoven. Voeg dan 2 blikken tomatenblokjes (400 gram per blik), een mespuntje chilipoeder en 15 gram fijngesneden basilicum toe. Laat dit 50 minuten pruttelen en breng op smaak met zout en peper.

 

BEREID INTUSSEN DE KIP Leg plastic folie op 4 kipdijbeenfilets en sla ze platter met een steelpan. Meng in een bord 4 eetlepels bloem met de blaadjes van de blaadjes van 2 takjes tijm en haal hier de kip doorheen. Bestrooi daarna met zout en peper. Bak de kip flink aan in olijfolie. Bestrooi daarna met 50 gram geraspte parmezaanse kaas.

 

Doe de saus in een ovenschaal en leg de kip erop. Beleg de kip met plakjes van 1 bolletje mozzarella. Plaats de schaal 20 minuten in de oven op 180 graden.

Bestrooi voor serveren met wat fijngesneden peterselie

Heerlijk met pasta (75 gram ongekookt p.p.) en een salade van 100 gram rucola, 500 gram tomaten in blokjes, 15 gram basilicum, 60 gram olijfjes (ik houd erg van Taggiasche olijven), 25 ml olijfolie en 10 ml balsamico azijn.

 

Eet smakelijk!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen