Skip to content
MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »

Blog

Auberginetaart met geitenkaas

Ik ben dol op aubergine! In stoofgerechten, ratatouille, soep of door een curry, ik kook erg graag met deze groente. Ook lekker om met gebakken aubergine een taart te vullen, zoals met dit recept. Serveer er een frisse salade bij, zoals komkommer met goede kwaliteit olijfjes en wat verse citroenrasp.

 

Voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten:Auberginetaart

2  aubergines

2 tomaten

olijfolie

1 volle theelepel Provençaalse kruiden

½  theelepel komijn

3 eieren

100 dl slagroom of slankroom

100 gram zachte geitenkaas 

Zout en peper

Paar takjes basilicum

 

Voor het korstdeeg:

125 gram bloem

65 gram boter

¼ theelepel zout

¼ theelepel suiker

1 ei

Eventueel heel klein beetje water

 

Verwarm oven voor op 160 graden

Maak het korstdeeg door alle ingrediënten hiervoor te mengen in een keukenmachine tot een stevig deeg. Rol uit tot een lap voor in een ingevette ovenschaal, tot ¾ van de hoogte bedekt. Bak het deeg blind (met bakpapier op het deeg en daarop een laag rauwe linzen, kikkererwten of bonen) gedurende 20 minuten. Haal vulling eruit en bak nog eens 5 minuten totdat het deeg mooi lichtbruin en bijna gaar is.

Verhoog daarna de oven tot 180 graden.

Was intussen de aubergines en snijd in schuine langwerpige blokjes of andere leuke vorm. 

Doe olie in pan en bak de aubergines op halfhoog vuur lichtbruin en zacht, duurt ongeveer 15 minuten. Voeg halverwege de tijd een volle theelepel provençaalse kruiden  en ¼ theelepel komijn toe en breng op smaak met zout en peper.

Was en snijd de tomaten in plakjes.

Verdeel de aubergine over de deegbodem en leg de plakjes tomaat erop. Klop de eieren met de room en wat peper en zout en giet dat erover heen. Verkruimel de kaas erover en plaats in oven gedurende 25/30 minuten, totdat bovenkant mooi bruin is en de vulling stevig aanvoelt.

Garneer met basilicumblaadjes.

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen