Zweedse boterkoek
Nagerecht

Zweedse boterkoek

Details

Tijdens de verjaardag van MarleenKookt in november vorig jaar kregen we van onze trouwe klanten Meta en Rob Zweedse boterkoek cadeau. Zo lekker! Vandaag bakken we deze boterkoek volgens het recept dat ik van hun gekregen heb, uit de Misset Horeca van 40 jaar geleden :)

Ingrediënten

Boter, bloem, suiker, gepasteuriseerd ei, vanillestok, zout, krenten, amandelen.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Kalkoenballetjes met paprikasaus

Details

Dit Arabisch getinte gerecht baseer ik op recepten uit Ottolenghi's Kookboek en Casa Moro van Sam & Sam Clark. De gehaktballetjes van kalkoen en maïs zijn gekruid en vormen een goede combinatie met de geroosterde paprikasaus. De pilav is vol van smaak door de pijnboompitten, rozijnen en dille en samen met de frisse komkommersalade vormt dit alles een kruidig, gezond en voedzaam gerecht. Smakelijk eten!

Ingrediënten

Scharrelkalkoengehakt, basmatirijst, rode paprika, komkommer, rode ui, knoflook, maïs, bosui, witbrood, scharrelei, witte wijnazijn, roomboter, rozijn, pijnboompit, sesamzaad, witte suiker, sojasaus, vissaus, peterselie, komijnzaad, steranijs, koriander, rode peper, piment, dille, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

De gehaktballetjes en de pilav afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen) verwarmen. Serveer met de geroosterde paprikasaus en de komkommersalade (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm gedurende 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen) de pilav en de gehaktballetjes afgedekt met het plasticfolie. Serveer met de geroosterde paprikasaus en de komkommersalade (koud).

Leuk om te weten

Ik rooster de paprika in de oven op hoge temperatuur. Zo is het vruchtvlees mooi zacht en zoet van smaak.
Uitverkocht voor deze dag
Vegetarisch gerecht

Doperwtenstamp met krokante halloumi

Details

Halloumi is een Cypriotische geitenkaas met een zilte smaak. Voor vele vegetariërs een ware verwennerij! Bij dit gerecht dippen we de halloumi in een Indiaas gekruid karnemelk beslag en frituren deze kaas goudbruin. Met een doperwtenstamppot, witte koolsla en wortel kardemondip. Geniet ervan!

Glutenvrij Ingrediënten

Halloumi, aardappel, doperwt, wortel, witte kool, venkel, yoghurt, honing, groene paprika, citroen melk, scharrelei, karnemelk, mayonaise (van gepasteuriseerd eigeel, zonnebloemolie, azijn en mosterd), honing, kardemon, kerrie, bieslook, munt, kikkererwtenmeel, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de halloumi met bakpapiertje uit de schaal en verwarm de stamppot afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Leg de laatste 10 minuten de halloumi erbij op het bakpapier. Serveer met de koolsla en de wortel kardemondip (koud).

Magnetron 5 minuten 750W

Haal de halloumi met bakpapiertje uit de schaal en verwarm de stamppot afgedekt met het plasticfolie 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-5 minuten (2 of meer personen). Verwarm de halloumi 30 seconde op het bakpapier. Serveer met de koolsla en de wortel kardemondip (koud).

Leuk om te weten

Halloumi kan door de speciale eiwitstructuur worden gegrild, gebakken of gefrituurd, zonder dat de kaas smelt.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Klassieker

Coq au vin met knolselderij gratin

Details

Er zijn veel varianten van dit heerlijke Franse gerecht. Ik heb gekozen voor deze klassieke versie met zilveruitjes en rookspek. Het belangrijkste is veel geduld, zodat de kip heerlijk zacht wordt en alle smaken in elkaar trekken. Erbij geef ik een gratin van knolselderij, venkel en aardappel, met lekker veel tijm.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelkip, rookspek, aardappel, knolselderij, champignons, venkel, wortel, bleekselderij, witte ui, zilverui, knoflook, melk, roomboter, rode wijn, rozemarijn, tijm, peterselie, tijm, zelfgemaakte kippenfond (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kip afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie en de gratin onafgedekt 15-20 minuten (1 persoon), tot 20-30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm gratin en de kip afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De gratin zit boordevol groenten (venkel en knolselderij) en een klein beetje aardappel.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Kindergerecht

Pasta met gamba's

Details

Mijn kinderen zijn er dol op! Een lekkere en gezonde combinatie van gebakken gamba's met beetgare pasta, knapperige groenten en lichtromige saus. Erbij geef ik een knapperige crostini met een milde zelfgemaakte tomatensalsa.

Ingrediënten

Gamba, broccoli, Chinese kool, tomaten, witte ui, knoflook, volkoren pasta, champignons, pide, verse peterselie, witte wijn (helemaal ingekookt), pernod (helemaal ingekookt), extra vergine olijfolie, koksroom, creme fraiche, huisgemaakte kippenbouillon, oregano, rode ui, peper en zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pasta afgedekt 15 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Leg de laatste 2 minuten de crostini (broodje) ernaast in de oven. Mijn excuses voor de plastic bakjes, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 750W

Verwarm de pasta afgedekt 2-3 min (1 persoon) tot 4-7 min (2 of meer personen). Leg de laatste minuut de crostini (broodje) ernaast.

Leuk om te weten

Deze pasta zit boordevol groenten en samen met de volkoren pasta is dit een gezonde maaltijd.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Voorgerecht

Kippensoep met groene groenten

Details

Deze soep is puur natuur en maak ik van veel groenten en verse kruiden. Erdoor zit zacht geroosterde stukjes kip en spekjes. 500 ml, voldoende voor 2 borden.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.