Wrap met krokante kip
Kindergerecht

Wrap met krokante kip

Details

Ideaal avondeten voor kinderen! Vul de wrap met krokante kipreepjes en frisse salade met erop wat milde chilisaus en happen maar:-).

Ingrediënten

Verse bloemtortilla, scharrelkipfilet, diverse slasoorten, wortel, komkommer, rode paprika, tomaat, rode peper, kristalsuiker, witte wijnazijn, gembersiroop, eiwit, broodkruim, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 10 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de dip en tortilla's (2 pp) uit de schaal en verwarm de kip onafgedekt 10 minuten. Verwarm de tortilla's de laatste 3 minuten mee (niet opgevouwen). Serveer met de salade en de dip (koud).

Magnetron 2 minuten 750W

Haal de dip en tortilla's (2 pp) uit de schaal en verwarm de kip onafgedekt 2 minuten. Verwarm de tortilla's tussen 2 borden 1 minuut. Serveer met de salade en de dip (koud).

Leuk om te weten

De chilisaus maak ik wat milder en zoeter door wat gembersiroop toe te voegen.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Mexicaanse chili

Details

Eén van mijn favorieten. De chili maak ik met pittig gekruid rundergehakt, zwarte bonen en gerookte paprika. Die laatste geeft een excentrieke licht rokerige smaak aan de chili. De salade van paprika, maïs en gepickelde rode ui is knapperig en fris. Met gestoomde basmatirijst en een dip van crème fraîche.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrel rundergehakt, basmatirijst, rode paprika, maïs, rode ui, witte ui, knoflook, tomatenpuree, zwarte bonen, mango chutney, crème fraîche, augurk, witte wijnazijn, biologische groentebouillon, suiker, kaneelstok, steranijs, bieslook, peterselie, limoen, rode peper, oregano, gerookte paprika, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de chili met de rijst afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de dip en salade (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 750W

Verwarm de chili met de rijst afgedekt met het plasticfolie 3 minuten (1 persoon) en 6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de dip en salade (koud).

Leuk om te weten

De puntparika stoof ik mee in de chili en die geeft met de gerookte paprikapoeder een zoetige smaak aan de chili.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Vegetarisch gerecht

Krokant groentetaartje met oude kaas

Details

Dit taartje van dun krokant filodeeg zit vol broccoli, zongedroogde tomaatjes, taggiasche olijven, een dun laagje aardappel, artisjok en veel verse rozemarijn en tijm. Verder gebruik ik onze eigen Hollandse oude kaas, die geeft wat pit aan het taartje. Erbij krijg je kropsla met groenten die we zelf inmaken.

Ingrediënten

Aardappel, broccoli, artisjokharten, kropsla, wortel, courgette, paprika, bleekselderij, bloemkool, witte ui, rode ui, scharrelei, room, Hollandse boerenkaas, filodeeg, zongedroogde tomaatjes, taggiasche olijven, witte wijnazijn, honing, tijm, rozemarijn, laurier, jeneverbessen, steranijs, dille. peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm het taartje onafgedekt 15-20 minuten op het bakpapier. Serveer met de salade (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 750W

Verwarm het taartje 2-3 minuten (1 persoon). Serveer met de salade (koud).

Leuk om te weten

Ik stoom de broccoli en aardappel eerst beetgaar voordat ik ze voor de vulling van het taartje gebruik, zo zijn ze mooi gaar en stevig.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Klassieker

Vispakketje uit de oven

Details

Deze verse witte visfilet van de afslag van IJmuiden bestrijken we eerst met groene kruidenolie en wikkelen we daarna in bakpapier. Dit pakketje vullen we verder met verse groenten, olijven en kappertjes. Thuis stoof je de vis in het pakketje gaar, zo blijven alle smaken perfect behouden. Erbij krijg je aardappel fondant (aardappel zacht geroosterd met zelfgemaakte kippenbouillon uit de oven) en een knapperige salade.

Glutenvrij Ingrediënten

Catch of de day van de afslag van IJmuiden, ansjovis, gele paprika, aardappel, rucola, radijs, doperwt, wortel, knolselderij, bleekselderij, prei, witte ui, knoflook, gepasteuriseerd eigeel, roomboter, witte wijn, stemgember, honing, Engelse mosterd, groene olijf, zwarte olijf, kappertjes, zelfgemaakte kippenbouillon (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foulie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), citroen, munt, basilicum, dille, oregano, peterselie, tijm, extra virgin olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de vis (in het bakpapier!) 20-25 minuten (1 persoon) tot 25-35 minuten (2 of meer personen). Check even of de vis van binnen gaar is na deze tijd, dit is afhankelijk van oven en aantal personen. Verwarm de aardappelen onafgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Magnetron 750W

Verwarm de vis (in het bakpapier!) 4 minuten (1 persoon) tot 5-7 minuten (2 of meer personen). Check even of de vis van binnen gaar is na deze tijd, dit is afhankelijk van magnetron en hoeveelheid personen. Verwarm de aardappelen onafgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

Deze bereiding van de vis in het bakpapier, heet in het Frans 'en papillotte.'
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Voorgerecht

Rijke ratatouillesoep (vegan)

Details

Deze vegetarische soep is goed gevuld door alle groenten (o.a. aubergine, courgette en tomaat) die ik gebruik. Ik maak de soep op smaak met olijfjes, zongedroogde tomaat en verse kruiden. Vegetarisch. Bevat 500 ml, voldoende voor 2 borden.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Nagerecht

Carrot cake

Details

Deze carrot cake is inmiddels een klassieker in de keuken. Naast wortel, voeg ik tevens walnoten en een vleugje kokos toe. Met een topping met wat citroen. Mmm...

Ingrediënten

Wortel, appel, sinaasappelrasp, citroenrasp, ei, bruine basterdsuiker, kokos, walnoten, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie, boter, poedersuiker, roomkaas, vanille, nootmuskaat, kruidnagel, piment, kaneel, zout.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.