MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Vis pastei
Klassieker

Vis pastei

Details

Een heerlijk visgerecht uit de oven met een dakje van een fijne stamp van knolselderij en aardappel. Verrassend zacht en vol van smaak. Ik heb dit gerecht gebaseerd op een Australisch recept, een keuken die bekend staat om z'n fusion koken. In de lichte bechamelsaus gebruik ik Hollandse oude kaas: lekker pittig. Je krijgt er veel verse groenten bij die ik rooster met verse tijm en rozemarijn. Smakelijk eten!

Ingrediënten

Verse zoutwater witte visfilet (kabeljauw, schol, koolvis), aardappelen, knolselderij, flespompoen, venkel, spinazie, witte ui, knoflook, verse tijm en rozemarijn, peterselie, melk, Parmezaanse kaas, oude Hollandse kaas, mosterd, roomboter, tarwebloem, Pernod, witte wijn, worcestershire saus (bevat moutazijn (gluten), ansjovis), vissaus, nootmuskaat, foelie, kruidnagel, jeneverbes, laurier, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de vispastei en de groenten in een ovenschaal afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 -25 minuten (1 persoon) tot 25-35 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de vispastei en de groenten afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen).

Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Indiase kofta
Vleesgerecht

Indiase kofta

Details

Deze kofta's komen uit de Indiase keuken en maak ik van lamsgehakt met veel geurige specerijen zoals kardemom en komijn. In de oven bakken we de balletjes mooi goudbruin en gaar. De kofta's komen in een Indiase tomatencurry, die perfect past bij de flinke portie knapperige groenten met gekruide volkoren rijst. De frisse raita (komkommerdip) maakt het helemaal af!
Gerecht anders dan op de foto.

Glutenvrij Ingrediënten

Lamsgehakt (beter leven 2 sterren), zilvervliesrijst, wortel, gele biet, courgette, doperwten, sperziebonen, aardappels, witte ui, komkommer, tomaat, knoflook, citroen, rode peper, yoghurt, zwarte mosterdzaad, verse gember, verse kurkuma, laurier, verse munt, bieslook en peterselie, garam masala (mosterdzaad, korianderzaad, kurkuma, komijn, nigella, fenegriek, peper), kerrie, komijn, paprikapoeder, chilipoeder, kardemom, gepasteuriseerd scharrelei, suiker, witte wijnazijn, zonnebloemolie, peper&zout
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Haal de raita (komkommerdip) uit de schaal. Verwarm de kofta's in de saus en de rijst met groenten beide afgedekt met het folie 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de koude raita.

Oven 30 minuten 200°C

Haal de raita (komkommerdip) uit de schaal. Verwarm de kofta's in de saus en de rijst met groenten beide afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de koude raita.

Leuk om te weten

https://www.vlakbijdemolen.nl/indiase-kofta-curry-met-gehaktballetjes-van-lamsgehakt/
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Feta boregi
Vegetarisch gerecht

Feta boregi

Details

Boregi is Ottomaans voor 'pastei'. Deze pastei van dun krokant deeg is gevuld met feta, spinazie en verse dille en is fris van smaak. De waldorfsalade heeft door de saffraan in de dressing en verse munt in de salade een Midden-Oosters tintje en is in tegenstelling tot de klassieke waldorfsalade helemaal niet vet.

Ingrediënten

Spinazie, bleekselderij, appel, komkommer, gemengde sla, groene paprika, verse dille, munt en peterselie, witte ui, knoflook, donkere linzen, feta van schapen- en geitenmelk, yoghurt, walnoten, filodeeg (van tarwebloem), gepasteuriseerd scharrelei, sesamzaad, sumak, piment, komijnzaad, rozijnen, witte wijnazijn, honing, saffraan, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de boregi op het bakpapier onafgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Serveer met de waldorfsalade en dressing (koud).

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm de boregi op het bakpapier onafgedekt gedurende 2 tot 4 minuten. Serveer met de waldorfsalade en dressing (koud).

Leuk om te weten

De dressing is zo mooi geel van kleur door de saffraan die ik erin doe.
Uitverkocht voor deze dag
Stamp met vega kroketje
Vegetarisch kindergerecht

Stamp met vega kroketje

Details

Deze smeuïge groene stamppot is lekker voor jong en oud! Ik stoom de prei, snijbonen en doperwten kort en stamp dit samen met kruimige aardappelen en witte bonen tot een smeuïg geheel. Erbij geef ik een lekker krokant broccoli kaaskroketje.
Gerecht anders dan op de foto.

Ingrediënten

Broccoli kaaskroketje (broccoli, belegen kaas, aardappel, tarwebloem, melk, room, ui, citroen, suiker, selderij), aardappel, prei, snijbonen, witte bonen, doperwten, verse peterselie, melk, mosterd, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, zout en peper

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Haal het kroketje (1 pp)uit de schaal en verwarm de stamp afgedekt met het plastic folie 3-4 minuten voor 1 persoon en 5-8 minuten voor 2 of meer personen. Leg de laatste 2 minuten het kroketje op bakpapier erbij, let op: in de magnetron wordt het kroketje niet krokant.

Oven 20 minuten 200°C

Haal het kroketje (1 pp) uit de schaal en verwarm de stamp afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 10-15 minuten voor 1 persoon en 20-25 minuten voor 2 of meer personen. Leg de laatste 10 minuten het kroketje op bakpapier erbij.

Uitverkocht voor deze dag
Surinaamse groentesoep
Veganistisch voorgerecht

Surinaamse groentesoep

Details

Deze lichtpittige Surinaamse groentesoep maak ik van aardappel, tomaat, kruiden en sperzieboontjes. 500 ml, genoeg voor twee personen.

Glutenvrij Ingrediënten

Aardappel, sperziebonen, tomaat, witte ui, knoflook, gemalen kokos, kokosmelk, santen (kokoscrème), pinda, ketjap manis (glutenvrij), bosui, sambal badjak (bevat schaaldieren), garam masala (mosterdzaad, korianderzaad, kurkuma, komijn, nigella, fenegriek, peper), biologische groentebouillon, palmsuiker, citroengras, kerrieblad, kerrie, gember, kaneel, mosterdzaad, kruidnagel, witte wijnazijn, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Citroen & limoen mousse
Nagerecht

Citroen & limoen mousse

Details

Een fris en puur dessert met verse citroen en limoen.

Glutenvrij Ingrediënten

Verse citroen en limoen, limoncello, slagroom, yoghurt, melk, vanillestok, gepasteuriseerd scharrelei, suiker, gelatine
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag