Vis pastei
Klassieker

Vis pastei

Details

Een heerlijk visgerecht uit de oven met een dakje van luchtige puree van knolselderij en aardappel. Verrassend zacht en vol van smaak. Ik heb dit gerecht gebaseerd op een Australisch recept, een keuken die bekend staat om z'n fusion koken. In de lichte bechamelsaus gebruik ik Hollandse oude kaas: lekker pittig. Je krijgt er veel verse groenten bij, die ik rooster met verse tijm en rozemarijn. Smakelijk eten!

Glutenvrij Ingrediënten

Verse kabeljauw, aardappelen, knolselderij, pompoen, venkel, spinazie, witte ui, knoflook, melk, parmezaanse kaas, oude Hollandse kaas, roomboter, bloem, Pernod, noilly prat, witte wijn, nootmuskaat, tijm, dragon, rozemarijn, salie, basilicum, bladpeterselie, laurierblad, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de vispastei onafgedekt en de groenten in ovenschaal afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 -20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de vispastei onafgedekt en de groenten afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

In de bechamel gebruik ik Noilly prat: de alcohol verdampt, maar de drank geeft een prachtige nootachtige smaak aan de saus.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Sukiyaki Beef

Details

Een buitengewoon gezond gerecht dat bestaat uit twee elementen: (1) een knapperige Japanse 'salade' van gewokte reepjes biefstuk, knapperige groenten en Japanse rijstnoedels en (2) een zelfgemaakte zilte Japanse bouillon. Even de bouillon verwarmen en over de salade gieten... geniet ervan!

Glutenvrij Ingrediënten

Goede kwaliteit scharrelrund diamanthaas, rijstnoedels, paddestoelen, paksoi, wortel, komkommer, snijbonen, witlof, bleekselderij, cèpes, taugé, rettich, witte ui, wagamé, mirin, saké, glutenvrije sojasaus, sesamzaadjes, gember, steranijs, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 15 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de noedels, vlees en groenten tot lauwwarm afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 5 min (1 persoon) tot 10-15 min (2 of meer personen). Verhit de bouillon tot kokend in magnetron of in pan. Schep salade in diepe borden en giet de hete bouillon erop. Vlees liever medium? Verwarm het dan niet mee.

Magnetron 2 minuten 750W

Maak de noedels, vlees en groenten tot lauwwarm afgedekt met het plasticfolie 1 minuut (1 persoon) tot 2 minuten (2 of meer personen) afgedekt. Verhit de bouillon tot kokend in magnetron of in pan. Schep de salade in diepe borden en giet de hete bouillon erop. Vlees liever medium? Verwarm het dan niet mee.

Leuk om te weten

De bouillon stooft heel lang met onder andere gember, steranijs en cèpes. Cèpes zijn gedroogde paddestoelen, die veel smaak afgeven tijdens het koken.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Vegetarisch gerecht

Siciliaanse caponata (vegan)

Details

Caponata maak ik graag en deze variatie daarop vind ik verrassend lekker. Ik maak dit van oorsprong Siciliaanse groentegerecht volgens traditioneel recept met aubergine, taggiasche olijven, sultana's, goede balsamico-azijn en tomaten. Op het laatst doe ik er geroosterde pompoen doorheen. Erbij maak ik een tabouleh salade van bulgur, groen van kleur door alle verse kruiden. Met knapperige crostini van zuurdesembrood.

Glutenvrij Ingrediënten

Pompoen, aubergine, bulgur, rode paprika, tomaten, bleekselderij, witte ui, knoflook, zilverui, pijnboompit, tomatenpuree, rozijnen, zuurdesembrood, rozemarijn, basilicum, bieslook, peterselie, basilicum, citroen, ingemaakte citroen, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 6 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de caponata afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon), tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Verwarm de crostini de laatste 2 minuten in oven, of in broodrooster. Serveer met de tabouleh (koud, of op kamertemperatuur)

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de caponata afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon), tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de crostini de laatste 2 minuten in oven, of in broodrooster. Serveer met de tabouleh (koud, of op kamertemperatuur).

Leuk om te weten

In de caponata verwerk ik fijngehakte ingemaakte citroen, dit geeft een subtiele frisse en zilte smaak.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Kindergerecht

Gnocchi met pesto

Details

Als ik thuis gnocchi maak gaat de pan altijd schoon op :) Deze gnocchi verwarm je thuis met een basilicumpesto die in een apart bakje zit. Met parmezaanse kaas en een knapperige salade met dressing (anders dan op de foto).

Glutenvrij Ingrediënten

Gnocchi (aardappel, ei, zout), basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas, biologische groentebouillon, cashewnoten, ijsbergsla, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, gele paprika, komkommer, witte peper, honingdressing (zonnebloemolie, azijn, mosterd, kerrie, worcestersaus, tabasco, gepasteuriseerd eigeel, honing, zout).
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Meng de basilicumpesto met de gnocchi en verwarm afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Serveer met de parmezaanse kaas en de salade met dressing.

Magnetron 7 minuten 750W

Meng de basilicumpesto met de gnocchi en verwarm afgedekt met het plastic 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-7 minuten (2 of meer personen). Serveer met de parmezaanse kaas en de salade met dressing.

  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Voorgerecht

Frisse doperwtensoep

Details

Doperwtjes met verse oregano en munt en een vleugje room. Vegetarisch, 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Doperwt, witte ui, knoflook, aardappel, koksroom, verse oregano, verse munt, biologische groentebouillon.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Nagerecht

Carrot cake

Details

Deze carrot cake is inmiddels een klassieker in de keuken. Naast wortel, voeg ik tevens walnoten en een vleugje kokos toe. Met een topping met wat citroen. Mmm...

Ingrediënten

Wortel, appel, sinaasappelrasp, citroenrasp, ei, bruine basterdsuiker, kokos, walnoten, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie, boter, poedersuiker, roomkaas, vanille, nootmuskaat, kruidnagel, piment, kaneel, zout.
Uitverkocht voor deze dag