MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Tomaten basilicumsoep
Veganistisch voorgerecht

Tomaten basilicumsoep

Details

Een volle tomatensoep van verse zoete tomaten en basilicum. Deze soep is vegetarisch. 500 ml, voldoende voor 2 personen.

Glutenvrij Ingrediënten

Tomaten, zongedroogde tomaat, witte ui, knoflook, basilicum, biologische groentebouillon, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper&zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Vietnamese kip met citroengras
Vleesgerecht

Vietnamese kip met citroengras

Details

Een nieuw authentiek gerecht, deze keer uit het verre Oosten! De typisch Vietnamese combinatie van witte peper en limoen maakt deze kip zo smakelijk. Samen met de knapperige groene groenten en kleurige Vietnamese rijst - mijn versie, dus met zilvervliesrijst - is dit een gezonde maaltijd met pure smaken. Geniet ervan!

Glutenvrij Ingrediënten

Kipdijbeenfilet beter leven 2 sterren, zilvervliesrijst, basmatirijst, wortel, bleekselderij, sperziebonen, courgette, bosui, pinda's, citroengras, limoenblad, limoen, kokosmelk, groene peper, glutenvrije sojasaus, vissaus (ansjovis, zout, suiker, water), suiker, sesamzaad, kurkuma, knoflook, rijstazijn, koriander, munt, zonnebloemolie, peper&zout
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm rijst, groenten en kip afgedekt met het plastic folie 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm rijst, groenten en kip afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 30 minute (2 of meer personen).

Leuk om te weten

In Vietman staat witte rijst altijd op het menu. Ik kies voor meer vezels en gebruik daarom ook zilvervliesrijst in dit gerecht.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Baghare Baingan curry
Veganistisch gerecht

Baghare Baingan curry

Details

Baghare Baingan Curry, een exotische naam voor een exotisch gerecht! Deze Indiase curry vergt veel voorbereiding in het maken van de curry paste. Deze maken we van geroosterde specerijen, pinda, sesam, verse gember, groene rawit pepers en kokos. De aubergines roosteren we zacht in de oven en voegen we toe. Samen met tamarinde geeft dit een frisse twist aan deze rijke curry. Met Paratha (Indiaas platbrood) en volle knapperige salade met korianderdressing. (100% plant based)

Ingrediënten

Aubergine, ui, komijnzaad, fenegriekzaad, kaneel, groene kardemon, kruidnagel, klapper, kokosmelk, gember, knoflook, kurkuma, chili, mosterdzaad, rawit chili, curry blad, ui rood, pinda, sesam, korianderzaad, tamarinde, koriander, citroen, zonnebloemolie, kikkererwt, garam masala, komkommer, paprika, tomaat, munt, citroen, bloem, margarine, zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de curry afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Verwarm het platbrood 5 minuten in de oven mee. Serveer met de salade en de dressing.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de curry afgedekt met het folie 3 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Verwarm het platbrood in broodrooster of in droge pan op laag vuur. Serveer met de salade en de dressing.

Leuk om te weten

Uitverkocht voor deze dag
Eendenbout met pommes amandine
Luxegerecht

Eendenbout met pommes amandine

Details

Deze gekonfijte eendenbout is boterzacht en klassiek bereid met Franse gevogeltjejus. Lekker met de goudbruin gekleurde pommes amandine, een soort luxe aardappelkroket, maar dan rond en met een korstje van geschaafde amandelen. Erbij geef ik groene geblancheerde romanesco roosjes met geroosterde bloemkool én friszoete Berberis besjes, een perfecte smaakvriend bij de gekonfijte eend. Bon appetit!

Ingrediënten

Gekonfijte eendenbout, groene romanesco, bloemkool, barberry, ganzenvet, rozemarijn, peperkorrels, zout, laurier, kruidnagel, jeneverbes, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), aardappel, amandelschaafsel, bloem, gepasteuriseerd scharrelei, roomboter, mosterd, peper, zout.

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de pommes amandine (aardappelbal) uit de schaal met het bakpapier en verwarm de groenten en de eend met jus beide afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 8 minuten (1 persoon) tot 20 minuten (2 of meer personen). Leg dan de aardappel op het bakpapier erbij en verwarm alles nog 12 minuten.

Magnetron 8 minuten 750W

Haal de pommes amandine (aardappelbal) uit de schaal met het bakpapier en verwarm de groenten en de eend met jus beide afgedek het afdekolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Verwarm de aardappel op het bakpapier 1-2 minuten (1 persoon) tot 3 minuten (2 of meer personen). Let op, het korstje wordt niet meer krokant in magnetron.

Uitverkocht voor deze dag
Vegetarische mac & cheese
Vegetarisch kindergerecht

Vegetarische mac & cheese

Details

Inmiddels een klassieker in mijn keuken. De taleggio, Parmezaanse kaas, mozzarella, nootmuskaat en oregano zorgen voor de rijke smaak van dit gerecht. Ik gebruik volkoren macaroni, die is vezelrijk en past hier goed bij. Met stukjes tomaat en gestoomde boontjes.

Ingrediënten

Volkoren macaroni, spierziebonen, tomaat, tallegio, Parmezaanse kaas, mozzarella, mascarpone, bloem, melk, roomboter, oregano, nootmuskaat, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de macaroni afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de macaroni in ovenschaal afgedekt met het plasticfolie 3 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Taleggio is een zachte, Italiaanse kaas. Het geeft de verfijnde smaak aan dit gerecht.
Uitverkocht voor deze dag
Bramenmousse
Nagerecht

Bramenmousse

Details

Een heerlijk toetje is deze luchtige mousse, gemaakt van veel bramen, vanille en yoghurt.

Glutenvrij Ingrediënten

Bramen, citroen, sinaasappel, aardbei, yoghurt, gepasteuriseerd scharrel eigeel en eiwit, suiker, slagroom, gelatine, verse vanille, een vleugje limoncello.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag