MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Spaanse kip
Vleesgerecht

Spaanse kip

Details

Pollo al Chilindrón, zo heet deze geurige kipstoofpot uit de regio Aragón in het noorden van Spanje. De geroosterde rode paprika, saffraan en chorizo geven de saus een 'gelaagde' en diepe smaak. De kip stoven we in deze saus totdat het vlees bijna van het bot valt. Met 4-soorten rijst en gestoofde groenten.

Glutenvrij Ingrediënten

Kippenpoot en dijbeen (beter leven 2 sterren), chorizo, zilvervliesrijst, basmatirijst, wilde rijst, camargue rijst, paprika, tomaat, doperwt, wortel, courgette, witte ui, verse bieslook, knoflook, sherry, ansjovis, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), saffraan, gekonfijte citroen, yoghurt, verse rozemarijn, paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, zwarte en groene olijven, citroen, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kip en de rijst beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 30-35 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de kip en de rijst beide afgedekt met het plasticfolie 4 minuten (1 persoon) tot 7 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

In de 4-soorten rijstsalade gebruik ik naast basmati- en zilvervliesrijst, ook wilde rijst en camargue rijst.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Baghare Baingan curry
Veganistisch gerecht

Baghare Baingan curry

Details

Baghare Baingan Curry, een exotische naam voor een exotisch gerecht! Deze Indiase curry vergt veel voorbereiding in het maken van de curry paste. Deze maken we van geroosterde specerijen, pinda, sesam, verse gember, groene rawit pepers en kokos. De aubergines roosteren we zacht in de oven en voegen we toe aan de rijke curry. De tamarinde geeft een frisse twist eraan. Met Paratha (Indiaas platbrood) en knapperige salade met frisse korianderdressing. (100% plant based)

Ingrediënten

Aubergine, tomaat, paprika, komkommer, witte en rode ui, verse gember, verse koriander en munt, citroensap, knoflook, roti paratha (tarwebloem, plantaardige vet en olie, rozemarijn), kikkererwten, pinda, tahini (sesampasta), komijnzaad, fenegriekzaad, kaneel, groene kardemom, kruidnagel, klapper (gemalen kokos), kokosmelk, kurkuma, mosterdzaad, rawit chilipeper, curry blad, korianderzaad, tamarinde, garam masala (bevat o.a. mosterdzaad, kurkuma, nigella, fenegriek), tandoori masala (bevat o.a. mosterdzaad, selderij, muskaat, gember, kardemom), palmsuiker, zonnebloemolie, peper&zout

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de curry afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Verwarm het platbrood 5 minuten in de oven mee. Serveer met de salade en de dressing (koud).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de curry afgedekt met het folie 3 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Verwarm het platbrood in broodrooster of in droge pan op laag vuur. Serveer met de salade en de dressing (koud).

Leuk om te weten

Uitverkocht voor deze dag
British Friday Roast
Luxegerecht

British Friday Roast

Details

'Sunday Roast' is zonder twijfel het meest populaire gerecht in Engeland. Traditioneel op zondag gegeten met familie en vrienden aan lange tafels in de pub is dit wellicht het ultieme comfort food. Mijn versie eet je lekker thuis en bestaat uit malse Roast Beef, op Engelse wijze geroosterde aardappels, gegratineerde bloemkool, gestoomde doperwtjes met wortel, rijke jus en 'Yorkshire pudding' (dit is een soort deegbakje dat je lekker in de jus kunt dopen). Lekker met een van de vele speciale biertjes van tegenwoordig. Smakelijk!

Ingrediënten

Jodenhaas van Iers rund, aardappel, bloemkool, wortel, doperwt, witte ui, knoflook, tijm, laurier, rozemarijn, foelie, nootmuskaat, roomboter, gepasteuriseerd scharrelei, melk, tarwebloem, cheddar kaas, brandy, port, witte wijn, appelstroop, zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), zonnebloemolie, peper & zout

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal vlees met de jus uit de koelkast. Verwarm de groenten met aardappels afgedekt met ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 min (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 personen). Leg de laatste 5-10 minuten het vlees afgedekt erbij en de laatste 5 minuten de yokshire pudding. Heb je het vlees liever well done? Verwarm het vlees dan langer mee (10-15 minuten), totdat het niet meer rose is.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de groenten met aardappels afgedekt met het plastic folie 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Leg de yorkshire pudding 20 seconden erbij. Let op, deze wordt niet knapperig in de magnetron. Verwarm het vlees met de jus afgedekt maar kort, let op, dit wordt snel taai in de magnetron, 1-2 minuten voor 1 persoon, 3 minuten voor 2 of meer personen.

Leuk om te weten

De Yorkshire pudding gieten we in gloeiendhete vormpjes voordat we het afbakken. Hierdoor krijgt het beslag zijn authentieke vorm.
Uitverkocht voor deze dag
Stamp met vega kroketje
Vegetarisch kindergerecht

Stamp met vega kroketje

Details

Deze smeuïge groene stamppot is lekker voor jong en oud! Ik stoom de prei, snijbonen en doperwten kort en stamp dit samen met kruimige aardappelen en witte bonen tot een smeuïg geheel. Erbij geef ik een lekker krokant broccoli kaaskroketje.
Gerecht anders dan op de foto.

Ingrediënten

Broccoli kaaskroketje (broccoli, belegen kaas, aardappel, tarwebloem, melk, room, ui, citroen, suiker, selderij), aardappel, prei, snijbonen, witte bonen, doperwten, verse peterselie, melk, mosterd, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, zout en peper

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Haal het kroketje (1 pp)uit de schaal en verwarm de stamp afgedekt met het plastic folie 3-4 minuten voor 1 persoon en 5-8 minuten voor 2 of meer personen. Leg de laatste 2 minuten het kroketje op bakpapier erbij, let op: in de magnetron wordt het kroketje niet krokant.

Oven 20 minuten 200°C

Haal het kroketje (1 pp) uit de schaal en verwarm de stamp afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 10-15 minuten voor 1 persoon en 20-25 minuten voor 2 of meer personen. Leg de laatste 10 minuten het kroketje op bakpapier erbij.

Uitverkocht voor deze dag
Indiase pittige groentesoep
Veganistisch voorgerecht

Indiase pittige groentesoep

Details

Deze lichtpittige soep is boordevol gestoofde groenten zoals bloemkool en spitskool, tomaat en verse kruiden. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Tomaat, bloemkool, spitskool, doperwten, sperziebonen, witte ui, rode peper, verse gember, knoflook, gele mosterdzaad, komijn, kurkuma, zonnebloemolie, suiker, witte wijnazijn, biologische groentebouillon, peper&zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Appelcake uit Kent
Nagerecht

Appelcake uit Kent

Details

Appeltaartcake vol rozijnen, kaneel en hazelnoten.

Ingrediënten

Appel, rozijnen, kaneel, hazelnoten, roomboter, citroen, tarwebloem, bakpoeder, rietsuiker, gepasteuriseerd scharrelei, vanillestok, zout
Uitverkocht voor deze dag