Marokkaanse kefta
Vleesgerecht

Marokkaanse kefta

Details

Deze spiesjes maak ik van goede kwaliteit kalkoengehakt en met mijn zelfontwikkelde Arabische kruidenmix, vol van smaak met een beetje pit (maar niet scherp). Ik rooster ze in de hete oven, zo zijn ze lekker mals en niet vet. Je eet ze met een in de oven geroosterde groenteratatouille, een rulle couscous vol verse groene kruiden en een kruidige yoghurtdip. Gerecht anders dan op de foto. Smakelijk eten!

Ingrediënten

Scharrelkalkoengehakt, couscous, rode paprika, courgette, aubergine, tomaat, rode ui, knoflook, feta, scharrelei, yoghurt, melk, kikkererwten, piment, dille, bieslook, kaneel, munt, komijn, nootmuskaat, peterselie, chili, citroen, ingemaakte citroen, ras el hanout, baharat, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de ratatouille met de kefta's en de couscous afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de yoghurtdip (koud).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de ratatouille met de kefta's en de couscous afgedekt met het plasticfolie 3 tot 4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de yoghurtdip (koud).

Leuk om te weten

Ik meng fijngehakte verse kruiden, goede olijfolie en verse citroensap door de couscous, dat maakt het vol van smaak.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Indiase bhaji met groentecurry
Vegetarisch gerecht

Indiase bhaji met groentecurry

Details

Ik vind Indiaas eten erg fascinerend in al haar smaken, texturen en geuren en vandaag bereid ik een nieuw gerecht uit deze exotische keuken. "Onion Bhaji" is een populair gerecht in India en wordt gemaakt van flinterdun gesneden witte ui die met een dun beslag van kikkererwtenmeel en specerijen gebakken worden als een soort beignet. Daarbij krijg je een flinke portie groentecurry, die veel diepte heeft: fris, pittig en warm tegelijk. Met kardemonrijst en krokant gebakken kikkererwten, 100% glutenvrij en veganistisch. Smakelijk!

Glutenvrij Ingrediënten

Bloemkool, sperzieboon, tomaat, spitskool, tuinerwt, gember, ui, komijnzaad, kaneelstok, korianderzaad, rode peper, mosterdzaad, citroen, geelwortel, rijstmeel, garam masala, witte wijn azijn, suiker, basmati rijst, kikkererwt, kardemon, kruidnagel, laurier, zonnbebloemolie, peper, zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rijst met de groenten afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de bhaji (2 pp) op het bakpapier 10 minuten.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de rijst met de groenten afgedekt met het het folie 4 minuten (1persoon) tot 8minuten (2 of meer personen). Verwarm de bhaji (2 pp) op het bakpapier 1 minuut, let op, dit wordt niet meer knapperig in de magnetron.

  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Ossobuco met gegrilde polenta
Luxegerecht

Ossobuco met gegrilde polenta

Details

Italiaanse slow food! De goede kwaliteit kalfsschenkel laat ik uren stoven in een saus van pure Italiaanse ingrediënten, zoals kappertjes, rode wijn en ansjovis. De frisse salade van wilde spinazie is een goede compagnon bij het zachte vlees. Erbij serveer ik gegrilde polenta en ter vervolmaking van dit luxe gerecht doe ik er een bakje gremolata bij (een mengsel van verse peterselie, citroenrasp en knoflook).

Glutenvrij Ingrediënten

Kalfsschenkel, polenta, parmezaan, ei, tomaat, baby spinazie, wilde spinazie, broccoli, bloemkool, doperwt, wortel, bleekselderij, rode ui, witte ui, sjalot, knoflook, witte wijn, zelfgemaakte kippenbouillon ( (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), witte wijnazijn, honing, grove mosterd, ansjovis, kappertjes, rozemarijn, peterselie, basilicum, citroen, extra verdien olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de ossobuco afgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 7 minuten de polenta op het bakpapier erbij. Opmaken van bord: Leg de polenta op het (verwarmde) bord, leg de ossobuco ernaast met wat saus erover en de salade (koud) met dressing ernaast.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de ossobuco afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Verwarm de polenta op het bakpapier 1-2 minuten. Zie voor het opmaken van het bord de uitleg hierboven.

Leuk om te weten

De polenta maak ik met mijn zelfgemaakte kippenbouillon. Hierdoor is die mooi op smaak.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Kip in witte wijnsaus
Klassieker

Kip in witte wijnsaus

Details

Dit Franse gerecht is puur van smaak en maken we van kipdijbeenfilet (2* beter leven, zonder bot). In een saus van zelfgemaakte kippenfond, kleine uitjes, verse tijm en witte wijn stoven we de kip helemaal zacht. Met aardappelpuree en gesmoorde groene groenten.

Ingrediënten

Kipdijbeenfilet beter leven 2 sterren, witte ui, zelfgemaakte kippenbouillon, tijm, rozemarijn, knoflook, witte wijn, witte peper, mosterd, aardappel, boter, melk, zout, sperzieboontjes, broccoli, courgette, spinazie.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kip met de saus en de aardappelpuree met de groenten beide afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de kip met de saus en de aardappelpuree met de groenten beide afgedekt 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen).

Uitverkocht voor deze dag
Hartige paddestoelensoep met kip
Voorgerecht

Hartige paddestoelensoep met kip

Details

Deze volle najaarssoep is lekker hartig met veel paddestoelen, scharrelkip, uitgebakken spekjes en gestoofde ui. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Paddestoelen, scharrelkip, spekjes, witte ui, eekhoorntjesbrood, zelfgemaakte kippenfond, room, pernod, peper, zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Appel crumble
Nagerecht

Appel crumble

Details

Licht gekarameliseerde zachte stukjes appel met erop een dakje van krokant kruimeldeeg.

Ingrediënten

Appel, bloem, boter, rietsuiker, kaneel, walnoten.
Uitverkocht voor deze dag