
Vleesgerecht
Marokkaanse kebabs met baba ganoush
Details
Kebabs of koftas zijn Midden-Oosterse gehaktballetjes met veel specerijen. Deze kebabs van scharrelrundergehakt kruid ik met piment, nootmuskaat en kaneel en breng ik verder op smaak met feta en verse peterselie. In de oven roosteren ze goudbruin. Erbij geef ik couscous, boordevol geroosterde pompoen, linzen en gele peen. Mijn eigengemaakte baba ganoush (een fris-romige dip van gegrilde aubergine en yoghurt) maakt dit supergezonde gerecht helemaal af!
Ingrediënten
Scharrel rundergehakt, couscous, zwarte linzen, gele peen, gele biet, haricots verts, aubergine, spinazie, pompoen, rode ui, verse munt, knoflook, gepasteuriseerde scharrelei, yoghurt, melk, feta, piment, biologische groentebouillon, kaneel, nootmuskaat, chilipoeder, dille, bieslook, peterselie, vadouvan (mosterdzaad, sesamolie, ui, knoflook, linzen, kurkuma, fenegriek, anijs, kerrieblad, kokosolie, zout), gekonfijte citroenschil, citroen, tahini (sesamzaad pasta), extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.
Opwarmen
Oven 35 minuten 200°C
Voorkeur van Marleen
Verwarm de kebabs en de couscous met groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-35 minuten (2 of meer personen). Serveer de baba ganoush erbij (koud).
Magnetron 7 minuten 750W
Verwarm de kebabs met de couscous en groenten afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-7 minuten. Serveer de baba ganoush erbij (koud).
Leuk om te weten
De baba ganoush maak ik van aubergines die ik donker gril. Van het vruchtvlees, met tahin (sesampasta), citroen en yoghurt, maak ik de baba ganoush.
Uitverkocht voor deze dag