Goulash met frisse salade
Klassieker

Goulash met frisse salade

Details

Dit is goulash zoals goulash hoort te zijn! De authentieke (Balkan) smaak zit in het gebruik van karwijzaad, majoraan en zoet Hongaars paprikapoeder. Met een luchtige aardappelpuree en frisse salade.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelrunderpoulet, pastinaak, wortel, biet, bleekselderij, rode en gele paprika, aardappel, witte ui, knoflook, melk, boter, crème fraîche, mosterd, karwijzaad, majoraan, Hongaars paprikapoeder, zelfgemaakte jus de veau (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, kalfsbotten), sla, radijs, komkommer, dressing (bevat gepasteuriseerd eigeel, worcestersaus, tabasco), peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de goulash met de puree beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing. Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 750W

Verwarm de goulash met de puree beide afgedekt met het plasticfolie 4-6 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing.

Leuk om te weten

De goulash zit boordevol groenten zoals biet, pastinaak en knolselderij: lekker en gezond!
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Thaise massaman curry

Details

De licht-pittige Massaman curry is op basis van o.a. kokos, kardemom, laos, citroengras en komijn. Met pittige Thaise kipgehaktballetjes, gestoomde kruidenrijst en knapperige gewokte groenten en geroosterde pinda's. อาหารรสเลิศ (smakelijk eten!).

Ingrediënten

Scharrelkipgehakt, basmatirijst, sperziebonen, champignons, spitskool, taugé, paksoi, witte ui, rode ui, bosui, knoflook, pinda's, melk, kokosmelk, sojasaus, palmsuiker, scharrelei, chili, gember, citroengras, ketjap manis, gembersiroop, vissaus, koriander, Thaise basilicum, bieslook, peterselie, komijn, kruidnagel, steranijs, laos, rode peper, kerrie, kardemon, kurkuma, kaneel, tamarinde, witbrood, zelfgemaakte kippenbouillon (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rijst met groenten en de balletjes met saus afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de rijst met groenten en de balletjes met saus afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4 -6 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De koriander en citroengras geven een frisse smaak aan de balletjes.
Uitverkocht voor deze dag
Vegetarisch gerecht

Italiaanse boerenpasta met focaccia

Details

Deze vegetarische pasta is een puur boerengerecht dat in Italië veel wordt gegeten. Ik maak het met kikkererwten en de kruidige smaak van verse rozemarijn en verse peterselie, basilicum en knoflook maakt dit een heerlijk geurend gerecht. De Parmezaanse kaas strooi je er zelf overheen. Met tomatensalade en focaccia. Smakelijk eten!

Ingrediënten

Bleekselderij, knoflook, witte ui, extra vierge olijfolie, rozemarijn, gedroogde kikkererwten, groentebouillon, Italiaanse pasta, zwarte olijfjes, zwarte peper, zout, witte wijn, verse peterselie, vers citroenrasp, tomaat, rucola, Parmezaanse kaas, focaccia.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Pasta afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 - 20 min (1 persoon) tot 25 minuten (2 of meer personen) verwarmen. Leg laatste 5 minuten focaccia erbij. Serveer met de salade en de parmezaanse kaas.

Magnetron 750W

Pasta afgedekt met het afdekfolie dat erop zit 3-4 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen) verwarmen. Serveer met de salade en de parmezaanse kaas.

Leuk om te weten

Ik pureer een deel van de kikkererwten, waardoor het gerecht stevig van structuur wordt.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Kindergerecht

Overvolle loempia met groentenasi

Details

Voor jong en oud! Deze loempia vullen we met stukjes geroosterde scharrelkip, goede ham en dun gesneden groenten. Erbij serveer ik nasi van gestoomde zilvervliesrijst, die ik wok met mijn eigen kruidenmix (niet scherp). Erdoor gaat een flinke hoeveelheid groenten. De licht-pittige dip maakt het gerecht helemaal af.

Ingrediënten

Scharrelkipdijbeen, ham, basmatirijst, zilvervliesrijst, wonton vel, eiernoedels, wortel, witte kool, groene kool, paprika, doperwt, haricots verts, witte ui, knoflook, chilisaus, sojasaus, hoisinsaus, vissaus, ketjap manis, oestersaus, limoensap, basterdsuiker, ingemaakte gember, gember, chili, garnalenpasta, peterselie, munt, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de nasi afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Leg de loempia op het bakpapier er 10 minuten bij. Serveer met de dip (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de loempia op het bakpapier 1-2 minuten en de nasi afgedekt met het plasticfolie 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de dip (koud).

Leuk om te weten

De loempiavulling omwikkelen we met een dun velletje deeg en bakken we kort in hete olie. Tijdens het opwarmen in de oven verliest de loempia wat olie uit het deeg (dat blijft achter op het bakpapier) en wordt het weer krokant.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Voorgerecht

Kippensoep met seizoensgroenten

Details

Deze soep is rijk gevuld met allerlei groenten zoals champignons, prei, en wortel. De stukjes scharrelkip en verse peterselie geven een authentieke smaak aan deze soep. 500 ml, voldoende voor 2 borden. Bevat gluten.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Nagerecht

Carrot cake

Details

Deze carrot cake is inmiddels een klassieker in de keuken. Naast wortel, voeg ik tevens walnoten en een vleugje kokos toe. Met een topping met wat citroen. Mmm...

Ingrediënten

Wortel, appel, sinaasappelrasp, citroenrasp, ei, bruine basterdsuiker, kokos, walnoten, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie, boter, poedersuiker, roomkaas, vanille, nootmuskaat, kruidnagel, piment, kaneel, zout.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.