Zoete aardappelsoep met linzen

16 oktober 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Deze soep is heerlijk hartig, super gezond, 100% plantaardig en glutenvrij. Ideaal dus om iedereen voor te zetten voor de lunch, of als avondmaaltijd met een lekker stuk brood en frisse salade. Het lijkt veel werk, maar uiteindelijk valt het best mee en dan heb je - echt waar! - een superlekkere soep op tafel!

En wat je over hebt, vries je in :)

 

Ingrediënten voor 2 tot 2,5 liter soep:

Zoete aardappelsoep

1 middelgrote ui

3 teentjes knoflook

Een halve rode peper

Een stukje verse gember (zo groot als je duim ongeveer)

500 gram zoete aardappel geschild

200 gram pompoen geschild

2 bouillonblokjes

1 kleine kaneelstok

150 ml kokosmelk

120 gram gedroogde rode linzen

1 eetlepel vadouvan (bijvoorbeeld van Euroma)

1 volle theelepel kerriepoeder

Klein bosje koriander

Zout en zwarte peper uit de molen naar smaak

 

Bereiding:

Pel en snijd de ui in kleine stukjes. 

Pel de knoflookteentjes en snijd in plakjes. 

Snijd de halve rode peper in dunne plakjes (met zaadlijst en zaadjes). 

Bak de ui met de knoflook en rode peper aan in wat zonnebloemolie op matig vuur gedurende 15 minuten. 

Schil intussen de gember en snijd in dunne plakjes en snijd de zoete aardappel en pompoen in blokjes (ongeveer 1,5 bij 1,5 cm).

Voeg de gember toe aan de ui en bak nog paar minuten mee samen met de kerrie en de vadouvan. Voeg dan 1 liter water toe en breng aan de kook samen met de bouillonblokjes. Voeg de zoete aardappel toe met de pompoen, kaneelstok, de kokosmelk en de linzen en breng weer aan de kook. Laat zachtjes pruttelen, totdat de linzen gaar zijn, dit kan 45 minuten duren. 

Voeg eventueel wat water toe als de soep erg dik wordt.

Snijd intussen de koriander fijn.

Zet dan het vuur uit en haal de kaneelstok eruit. 

Staaf dan de soep glad.

Voeg de koriander toe en naar smaak zwarte peper en zout. 

 

Smakelijk eten!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen