Skip to content

Blog

Homemade hoisinsaus

Homemade hoisinsaus met miso

Hoe leuk is het om je eigen hoisinsaus te maken en altijd in huis te hebben? De saus wordt veel gebruikt in Aziatische marinades en staat vaak als smaakmaker vermeld in recepten van supermarkten en op blogs. In kant en klare hoisinsaus zitten aardig wat hulpstoffen en E-nummers. Deze hoisin maak je zelf met miso, een gefermenteerde pasta van sojabonen. Hier zit verder rijst, zout en water in en wat alcohol dat is gebruikt tijdens het fermenteren. Alles bij elkaar een stuk puurder dus dan hoisin uit een potje én leuk om te maken!

Ingredienten:Hoisinsaus
2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
1 eetlepel plantaardige olie
1 gram (halve theelepel) Chinese 5 spice
150 gram rode miso (te koop bij Aziatische toko)
150 gram ahornsiroop (maple syrup) of vloeibare honing
2 eetlepels rijstazijn of witte wijnazijn
Een goed schoongemaakte (jam)pot met schone deksel

Aan de slag:
Bak de knoflook aan in de olie op laag vuur. Voeg de 5 spice toe en roer even door. Voeg dan alle overige ingredienten toe, laat zachtjes koken en roer goed door gedurende 5 minuten.
Giet de hoisin in de schone pot en laat goed afkoelen, voordat je het in de koelkast zet. Jouw eigen hoisin saus blijft zeker 2 maanden goed in de koelkast.

Geniet ervan!

 

 

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen