Caesar dressing

29 mei 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Caear dressing

5 personen

Wist je dat de caesar salade is genoemd naar Caesar Cardini (1896-1956), een hotel- en restauranteigenaar en chef-kok van Italiaanse afkomst, uit San Diego? De salade ontstond uit nood, omdat meerdere ingrediënten op dat moment niet voorradig waren. Toen mensen later terugkwamen in de zaak en speciaal naar deze salade vroegen, wist Caesar dat hij iets bijzonders had gecreëerd. De caesar dressing is een essentieel onderdeel van het gerecht en kan het maken of kraken ;-). Graag deel ik hieronder mijn recept.

Caesardressing


Ingrediënten:

200 gram mayonaise, liefst zonder suiker
20 gram goede kwaliteit ansjovis fijngehakt
35 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
Een paar druppels tabasco
Sap van halve citroen
Zwarte peper uit de molen
Een paar druppels balsamico azijn
Een paar druppels worcestershire sauce
1 volle eetlepel volle yoghurt
Water


Bereiding:

Begin met de mayonaise in een schaal te doen. Voeg hier alle ingrediënten aan toe, behalve het water. Meng deze ingrediënten met een lepel goed door elkaar. Voeg hier minimaal 25 ml water aan toe en roer dit door. Proef en voeg eventueel nog wat scherpte toe (tabasco of zwarte peper), wat zout (worcestershire sauce), wat zuur (citroensap) of wat zoetzuur (balsamico azijn). Wil je de dressing dunner maken? Voeg dan afhankelijk van de gewenste dikte iets meer water toe.

Deze dressing is heerlijk bij een salade van romaine slablaadjes, kort gekookte boontjes, verse peterselie en een hardgekookt eitje.

Je maakt de salade compleet met zelfgemaakte croutons (klein gesneden blokjes witbrood of zuurdesembrood kort gebakken in de roomboter en daarna op 120 graden laten uitharden in de oven gedurende 20-30 minuten).

Liever een maaltijdsalade? Voeg dan gerookte zalm of gerookte kipfilet in blokjes toe, of rooster een kippenpootje in de oven. Ook lekker met gebakken aardappeltjes.

Eet smakelijk!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Reacties