Brownie met walnoot

2 april 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Brownie met walnoot

Geïnspireerd op een recept uit ‘Hoe word ik een goddelijke huisvrouw’ van Nigella Lawson. Met recht een goddelijke brownie. Tast toe!

brownie

Ingrediënten:
375 gram boter in blokjes
375 gram pure chocolade, 70%, in stukken gesneden
7 eieren
12 theelepel vanille extract of 1 zakje vanille suiker (dan gewicht van zakje van de suiker afhalen)
500 gram suiker
225 gram bloem
1 theelepel zout
150 gehakte walnoten
150 gram witte chocolade in kleine blokjes (5 mm bij 5 mm) gehakt

Bereiding:
Smelt in een pan op laag vuur de pure chocolade met de boter. Houd het vuur laag en leg de boter onderop in de pan en de chocolade erop, zodat die niet verbrandt. Zo gauw de boter en chocolade gesmolten is, zet je de pan uit en laat het mengsel wat afkoelen.
Mix intussen in een ruime kom (hier komt straks alles in samen!) de eieren met vanille extract en de suiker. Voeg dan het gesmolten chocolade/boter mengsel toe en roer goed door. Voeg dan de bloem en het zout toe en meng goed. Als laatste voeg je de gehakte walnoten en de witte chocoladeblokjes toe.
Stort het mengsel in een ingevette grote ovenschaal (20 x 30 cm en minimaal 6 cm hoog) en zet in voorverwarmde oven van 180 graden. Check na 30 minuten: is de bovenkant lichtbruin en een beetje gescheurd en de binnenkant donker en compact, dan is de brownie klaar. Zo niet, dan geef je ‘m nog een paar minuten en check je het opnieuw. Altijd spannend, brownies bakken :-)

Eet smakelijk!

 

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Reacties