Aubergine-tomatensoep

27 maart 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Geroosterde aubergine-tomatensoep

Deze aubergine-tomatensoep is lekker hartig en vol van smaak. Ideaal om een grote pan van te maken en te delen met je naasten.

Auberginetomatensoep


Recept voor ruim 2 liter soep

Ingredienten:
1 kg aubergine in blokjes gesneden van 2 bij 2 cm
1 rode ui, fijngesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel komijnpoeder
2 theelepel raz el hanout (bv van Jonnie Boer bij supermarkt te koop)
2 laurierblad, vers of gedroogd
1 eetlepel honing
70 gram rozijnen
1 blik tomatenblokjes van 400 gram
1 liter groentebouillon
100 ml yoghurt
2 bosuitjes fijngesneden
Zonnebloemolie
Peper en zout

Bereiding:
Rooster de aubergine op een ovenplaat met wat zonnebloemolie en zout in de oven op 220 graden gedurende 20-25 minuten, totdat ze mooi zacht zijn en goudbruin.
Bak intussen in een ruime pan de rode ui zachtjes aan met de knoflook, het komijnpoeder en de raz el hanout. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Voeg dan de honing, rozijnen en laurierblaadjes toe, samen met de geroosterde aubergine, de tomaatblokjes uit blik en de groentebouillon. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
Verwijder dan de laurierblaadjes, zet het vuur uit en staaf de soep met een staafmixer tot redelijk glad (mogen nog wel wat stukjes in zitten).
Voeg dan de yoghurt toe en de bosui en breng op smaak met zout en peper.

Lekker met een stuk geroosterd brood en hummus.

Eet smakelijk!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Reacties