MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Babi ketjap met kokosboontjes
Vleesgerecht

Babi ketjap met kokosboontjes

Details

Naast het kwaliteits varkensvlees van Beemsterlant's varken, gebruik ik mooie ingrediënten om zo een echte babi ketjap te maken: zacht, lichtpittig en friszoet. De beetgare boontjes wok ik in een licht-pittige kokos chilicurry. De gestoomde rijst maakt dit typische Indonesische gerecht helemaal af. Selamat Makan!

Glutenvrij Ingrediënten

Procureur van Beemsterlant's varken, zilvervliesrijst, basmatirijst, sperziebonen, rode ui, witte ui, knoflook, kokosmelk, pinda, glutenvrije ketjap manis, limoensap, limoenblad, palmsuiker, korianderzaad, verse koriander, sambal brandal, tamarinde, komijn, verse gember, lombokpeper, chilipeper, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm in ovenschaal de babi ketjap en de rijst met boontjes afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer eventueel met de koriander.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de babi ketjap en de rijst met boontjes afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Serveer eventueel met de koriander.

Leuk om te weten

Ik marineer het vlees een dag van tevoren en daarna gaat het uren in de oven, zodat het helemaal zacht en zoetig wordt.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag