MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Thanksgiving Kalkoen Wellington
Klassieker

Thanksgiving Kalkoen Wellington

Details

Een heerlijk feestmaal is dit! Krokant deeg vul ik met goede kwaliteit kalkoengehakt, gebakken paddenstoelen, gestoofde kastanjes en frisse cranberries. In een apart bakje geef ik de zelfgetrokken jus. Met gestoofde en geroosterde seizoensgroenten en traditioneel een puree van zoete aardappel en verse tijm. Happy Thanksgiving!

Ingrediënten

Gehakt van kalkoendijbeenfilet, beter leven 2 sterren, cranberries, jus de veau, gemengde paddenstoelen, kastanjes, broodkruim, bladerdeeg (tarwebloem), verse tijm, rozemarijn, honing, olijfolie, laurierblad, kruidnagel, jeneverbes, marsala, verse zwarte peper, zeezout, ei, bospeen, tuinerwt, zoete aardappel, aardappel, broccoli.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Kalkoen en groenten met zoete aardappel puree beide afgedekt 5 minuten (1 persoon) tot 10-15 minuten (2 of meer personen) verwarmen. Daarna bij 1 persoon de kalkoen uit de schaal halen en op bakpapier nog 10 minuten verwarmen, samen met de afgedekte groenten en puree. Vanaf 2 personen: de kalkoen niet meer afdekken en beide schalen tot 15 minuten verder verwarmen. Verwarm de jus in een pannetje of zet bakje in magnetron met deksel los erop tot warm.

Magnetron 750W

Kalkoen onafgedekt 2 minuten (1 persoon) tot 5 minuten (2 of meer personen) verwarmen, daarna de groenten met puree afgedekt 4 (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen) verwarmen. Jus met deksel los erop 1 minuut verwarmen.

Leuk om te weten

Kalkoengehakt is mooi mager en stevig van structuur.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Marokkaanse kip met amandelrijst
Vleesgerecht

Marokkaanse kip met amandelrijst

Details

Ik houd van de kruidige Marokkaanse keuken en dit gerecht is een van mijn favorieten. De scharrelkip rooster ik in de oven met citroen, kaneel en kardemon goudbruin. De stoof van bataat (zoete aardappel), courgette en waspeen is zoet, pittig en fris tegelijk en gaat urenlang de oven in. Erbij krijg je rulle amandelrijst met een vleugje sinaasappel en saffraan. Geniet ervan!

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelkippenbout beter leven 2 sterren, wortel, courgette, zoete aardappel, gember, kaneel, komijn, ras el hanout, knoflook, witte ui, gekonfijte citroen, rode peper, koriander, tomaat, spinazie, zilvervliesrijst, basmatirijst, sambal brandal (rode peper, zonnebloemolie, sjalot, knoflook, bruine suiker, zout), amandelen, chilipoeder, roomboter (beurre noissette), yoghurt, sinaasappel, saffraan, rozijnen, zonnebloemolie, peper & zout
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

1 persoon: verwarm de stoof met kip afgedekt 15-20 min en de rijst afgedekt 15 min. 2 of meer personen: verwarm de stoof met kip en de rijst beide afgedekt 20-35 min.

Magnetron 7 minuten 750W

1 persoon: verwarm de stoof met kip en rijst beide afgedekt 3-4 min. 2 of meer personen: verwarm de stoof met kip en rijst beide afgedekt 4-7 min. Check of de stoof en poten goed warm zijn, verwarm eventueel nog langer door.

Leuk om te weten

Zoete aardappel (ook bataat genoemd) is geen aardappel, maar een knol en is gezond door de flinke hoeveelheid vitamine A en vitamine C. De bataat bevat daarnaast ook veel vezels.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Provencaalse stoof met arancini
Vegetarisch gerecht

Provencaalse stoof met arancini

Details

Bijzonder! Deze groentestoof van onder andere venkel en wortel is vol van smaak door de kruiden en de rode wijn waar de groenten langzaam in garen in de oven. Erbij krijg je arancini: ze lijken qua uiterlijk op bitterballetjes en we maken ze van risotto met spinazie en Parmezaanse kaas. Met gemengde sla en Franse dressing.

Ingrediënten

Champignons, wortel, venkel, spinazie, olifantenbonen, wortel, gemengde sla, komkommer, risotto rijst, Parmezaanse kaas, tomatenpuree, knoflook, witte ui, rode wijn, noilly prat, bieslook, tijm, laurier, peterselie, dragon, biologische groentebouillon, gepasteuriseerd scharrelei, broodkruim, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd scharrel eigeel, witte wijnazijn, dijon mosterd, biologische groentebouillon, tabasco, kerrie, peper en zout), zonnebloemolie, peper en zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stoof afgedekt 20 min. (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Plaats de arancini de laatste 10 -15 minuten erbij. Serveer met de sla en dressing.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de stoof afgedekt 3-4 minuten (1 persoon), tot 6-8 min. (2 of meer personen) en de arancini onafgedekt 3 minuten (1 persoon) tot 5-6 minuten (deze wordt niet meer knapperig in de magnetron). Serveer met de salade en dressing.

Leuk om te weten

Deze stoof zit vol verse groenten en bevat mede door de olifantsbonen (ook wel lima- of boterbonen genoemd) zitten er veel vezels in dit gerecht.
Uitverkocht voor deze dag
Kaasballetjes met hutspot
Vegetarisch kindergerecht

Kaasballetjes met hutspot

Details

Lekker voor jong en oud is deze ouderwetse hutspot boordevol groenten. Ik stoof de wortel en ui totdat ze helemaal zacht zijn en stamp dit samen met kruimige aardappel tot een smeuïg geheel. Met de krokante kaasballetjes is dit kindvriendelijke gerecht vegetarisch.

Ingrediënten

Wortel, ui, aardappel, melk, roomboter, azijn, belegen kaas, bloem, gepasteuriseerd ei, bakpoeder, peper, zout, zonnebloemolie.

Opwarmen

Magnetron 6 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de hutspot afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon), tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Verwarm de kaasballetjes (3 pp) op het bakpapier 30 seconden.

Oven 25 minuten 200°C

Verwarm de hutspot afgedekt met een ovenbestendig bord, of alluminiumfolie 10-15 minuten (1 persoon), tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste 2 minuten de kaasballetjes (3 pp) op het bakpapier erbij.

Leuk om te weten

Na de bereiding van de hutspot doe ik er een klein beetje azijn doorheen; dit haalt alle smaken naar boven.
Uitverkocht voor deze dag
Champignonsoep met verse kruiden
Vegetarisch voorgerecht

Champignonsoep met verse kruiden

Details

Deze soep zit boordevol champignons, eekhoorntjesbrood en verse kruiden. Vegetarisch. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Ingrediënten

Champignons, eekhoorntjesbrood, witte ui, knoflook, peterselie, biologische groentebouillon, room, bloem, roomboter, zonnebloemolie, peper & zout.
Uitverkocht voor deze dag
Thanksgiving Pumpkin Cake
Nagerecht

Thanksgiving Pumpkin Cake

Details

Met Thanksgiving mag een goede Pumpkin Cake niet ontbreken! Deze traditionele cake maak ik met gestoofde pompoen, sinaasappelzest en specerijen. Bovenop komt een frisse 'frosting' en geroosterde pecannootjes.

Ingrediënten

Pompoen, peper, piment, kaneel, kruidnagel, foelie, kardemon, gember, sinaasappel, cream cheese, gepasteuriseerd ei, pecannoot, roomboter, zonnebloemolie, bloem, bakpoeder, suiker, zout.
Uitverkocht voor deze dag